BEKIJK: Natalie Portman wil dat we dieren medelevend behandelen

Geplaatst op door Debra Wolford

Natalie Portman, die een Oscar won voor haar rol in Black Swan, verschijnt in een nieuwe video van PETA waarin de nalatenschap wordt uitgelicht van de vrijzinnige voorvechter van dierenrechten Isaac Bashevis Singer. Aankomende herfst is het 40 jaar geleden dat hij de Nobelprijs voor de Literatuur ontving.

“Isaac Singer groeide op in hetzelfde deel van Polen als mijn familie”, zegt Portman in de video. “En net als zij vluchtte hij voor de gruwelen van de Holocaust. Maar de wreedheden waarvan hij getuige was, maakten Singer tot een van de meest krachtige schrijvers van de 20e eeuw.”

De hoofdpersonen in Singer’s bestsellers kwamen op voor vrouwenrechten, homorechten (Yentl) en in het bijzonder dierenrechten.

“Ik ben geen vegetariër geworden voor mijn welzijn”, verklaarde Singer ooit. “Ik deed het voor het welzijn van de kippen.”

In zijn autobiografische roman Shosha schreef de joodse beroemdheid, “We doen Gods schepselen aan wat de nazi’s ons aandeden.” In ‘The Slaughterer’, een kort verhaal dat hij voor The New Yorker schreef, vertelt hij over een jonge man die van dieren houdt, maar die benoemd wordt tot rituele slachter van zijn dorp. Gekweld door de wreedheid van zijn daden overdenkt de slachter de oorsprong van geweld.

Singer schreef, “Zolang mensen het bloed van onschuldige wezens vergieten, kan er geen vrede, geen vrijheid, geen harmonie zijn. Slachting en gerechtigheid kunnen niet samengaan.”

“Tegenwoordig komen velen van ons op voor dieren, maar zo was het niet altijd”, zegt Portman. “Tientallen jaren geleden verwoordde een man de benarde toestand van dieren zo dapper dat de moderne wereld hem niet kon negeren.”

Raak geïnspireerd door Portman en Singer – wees vriendelijk voor dieren

Onze nieuwe video gaat misschien over de lovende woorden van Portman over Singer, maar de acteur is niet bang om zelf ook op te komen voor dieren. Of ze nu fabeltjes over vegan leven rechtzet of in een documentaire vertelt over dieren die voor voedsel worden gebruikt, Portman vindt vaak manieren om haar vele fans eraan te herinneren hoe belangrijk het is dieren te herkennen als wezens, niet als maaltijd.

I had a great time at last night’s screening of #EatingAnimals and got to meet some of the incredible people who support ethical and sustainable farming. @eatinganimals is in select theaters today.

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman) on Jun 15, 2018 at 9:47am PDT

Raak niet alleen geïnspireerd door de acties van Portman en Singer, maar volg ook in hun voetstappen. Vegans sparen elk jaar bijna 200 dierenlevens, en jij kunt daar deel van uitmaken. Portman zei het zelf: vegan zijn is nog nooit zo eenvoudig geweest. Klik op de onderstaande knop om aan de slag te gaan:

Moby verzorgde de muziek voor de video, die werd geregisseerd door filmmaker Jesse Dylan, wiens vader, de legendarische muzikant Bob Dylan, in de jaren zestig geïnspireerd raakte door Singer.