Bekijk PETA’s eerste kerstreclame ooit, met in de hoofdrol, Toby de kalkoen

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

PETA’s allereerste kerstreclame zal je hart openen op een manier die geen enkele kerstreclame ooit heeft gedaan. Vanuit het oogpunt van een kalkoen – een intelligente en sociale vogel – zal deze ogen openende spot je zeker vragen doen stellen over de status quo.

Ontmoet Toby de kalkoen
Het ontroerende verhaal – gemaakt in samenwerking met creatief bureau Dream Farm – volgt de jonge Toby de kalkoen, die ternauwernood ontsnapt uit een vrachtwagen die naar het slachthuis rijdt.

De reclame toont Toby zittend – niet opgediend – aan de kersttafel, een geliefd lid van zijn nieuwe familie.

Toby heeft geluk, in tegenstelling tot de miljoenen kalkoenen die elk jaar in Nederland voor het kerstdiner worden geslacht. Kalkoenen zoals Toby’s liefhebbende moeder, zullen nooit weten hoe het is om te genieten van frisse lucht, zon, een bevredigende maaltijd of comfort.

Verspreid vriendelijkheid en goede wil naar IEDEREEN deze feestdagen!
Deel deze video met je dierbaren:

Kalkoen eten voor het kerstdiner is een onaangepaste traditie
Terwijl de mensheid in de geest van Kerstmis vrede en mededogen predikt, leiden misplaatste gewoontes tijdens de feestdagen tot kwelling en een wrede dood voor kalkoenen en andere dieren. Het doden van dieren staat haaks op de feestelijke boodschap van liefde, hoop en vreugde. Vrede begint op je bord. De eenvoudige keuze om geen dieren te eten bespaart hen ondoorgrondelijk lijden, en je kunt nog steeds alle klassieke kerstgerechten eten waar je van houdt – alleen dan zonder wreedheid.

Zachte, gracieuze en vrolijke vogels zoals Toby worden vaak aan hun poten vastgeketend en opgehangen voordat ze in het slachthuis door geëlektrificeerd water worden gesleept. Sommigen zijn nog bij bewustzijn als een werker hun keel doorsnijdt. Zoals elke zorgzame moeder, kon die van Toby de gedachte niet verdragen dat het leven van haar zoon op deze manier zou eindigen. Hoewel het betekende dat ze hem nooit meer zou zien, maakte ze de hartverscheurende keuze om hem uit de vrachtwagen te duwen, wetende dat bijna elk ander lot beter zou zijn dan het lot dat voor hem in petto lag.

Geen enkele moeder zou van haar kind gescheiden en afgeslacht mogen worden – zeker niet in de naam van Kerstmis.

Doe wat je zegt!
In de natuur zijn kalkoenen beschermende ouders en temperamentvolle ontdekkingsreizigers die wel 10 jaar oud kunnen worden, maar kalkoenen die voor voedsel worden gedood, worden normaal gesproken voordat ze zeven maanden oud zijn geslacht. Mensenkinderen hebben een natuurlijke empathie voor dieren en zouden geschokt en getraumatiseerd zijn als ze hoorden wat er met hen gebeurt voordat ze op ons bord belanden. Geef je baby’s geen baby’s te eten.

Laten we een nieuwe traditie van vrede en mededogen beginnen deze feestdagen en daarna!

Heb een vrolijk vegan Kerstfeest
Wat betekent Kerstmis voor jou? Compassie delen is zo simpel als het genieten van een vegan feestmaal.

Dieren willen ook bij hun familie zijn. Leef en laat leven door vogels en andere dieren van je bord te laten.