Bekroonde documentaire ‘H.O.P.E.’ toont de grenzeloze voordelen van vegan eten

Geplaatst op door Debra Wolford

De bekroonde nieuwe documentaire H.O.P.E.: What You Eat Matters pakt de impact aan van het standaard westerse dieet op dieren, het milieu en de gezondheid van de mens. De film biedt een interessant inzicht in de redenen waarom we voor een vegan levensstijl moeten kiezen en laat de voordelen zien van consumptie met compassie.

Hoewel veel documentaires zich focussen op een specifiek argument om voor vegan eten te kiezen, toont H.O.P.E. de talloze voordelen. De documentaire gaat grondig in op het effect dat een op vlees gebaseerd dieet heeft op dierenwelzijn, ecologische duurzaamheid en de gezondheid van de mens en laat zien hoe ingrijpend de positieve impact van vegan eten kan zijn. Deze allesomvattende aanpak is erop gericht om mensen aan te moedigen om dierlijke etenswaren voor eens en voor altijd de rug toe te keren.

De film bevat interviews met internationale experts over elk onderwerp – de beroemde primatoloog en milieuactivist Jane Goodall informeert kijkers bijvoorbeeld over dierenwelzijnsproblemen tijdens de documentaire.

Deze krachtige documentaire doelt ter inspiratie – om kijkers eraan te herinneren dat hun keuzes echt een groot verschil maken. Goodall vat het het beste samen in de film:

De belangrijkste boodschap die ik heb, is om te onthouden dat jij – en ik heb het tegen degene die deze film kijkt – een verschil maakt. Jij als individu maakt een verschil. Wat je elke dag doet, beïnvloedt feitelijk elke dag wat er in de wereld gaande is, dus jouw leven is belangrijk. Jij bent belangrijk. En gebruik je leven verstandig.

H.O.P.E. is hier gratis te zien.

Als je meer wilt weten over het maken van de overstap naar een dieet zonder dierenleed, bestel dan ons gratis veganistisch starterspakket boordevol recepten, tips en adviezen, inclusief voedingsinformatie en ideeën voor snelle en smakelijke vegan maaltijden.