Bont achter je laten is Good for the Soul, zegt zangeres Dionne Bromfield

Geplaatst op door Debra Wolford

Zangeres Dionne Bromfield is bekend om haar krachtige, soulachtige stem – en nu gebruikt ze die stem om zich uit te spreken voor dieren! In haar nieuwe advertentie voor PETA, poseert ze om te protesteren tegen de uitbundige wreedheid in de bonthandel, waar dieren zoals konijnen en vossen worden opgesloten in kleine, vieze kooien voordat ze geslagen worden en levend gevild.

Dionne Bromfield

Dionne is slechts 17 jaar oud, maar de jonge ster is er een om in de gaten te houden, en heeft al een imposant repertoire, van het optreden met haar voormalige peetmoeder Amy Winehouse tot het samenwerken met Tinchy Stryder, en het podium delen met The Wanted. Maar met deze in het oog springende advertentie, heeft ze een andere hall of fame betreden, gedeeld met het pantheon van meelevende sterren die beloofd hebben om geen bont te dragen, zoals Lea Michele, Pink, Fearne Cotton, Lauren Goodger, Leona Lewis en Joss Stone.

Veel Nederlanders zouden nooit bont dragen. Dat is niet zo vreemd, gezien het verschrikkelijke dierenleed op bontfokkerijen, zij worden vaak gek van het opgesloten zijn zonder bescherming tegen de weersomstandigheden. Bonthandelaren vermoorden de dieren door ze te verdrinken, te elektrocuteren of hun nek te breken. In China, ’s werelds grootste producent van bont, worden wasbeerhonden, vossen en andere dieren – waaronder miljoenen katten en honden – vaak levend gevild.