Carnaval is aangebroken! Dit is waarom je nooit accessoires met veren moet kopen

Geplaatst op door Debra Wolford

Heb je je ooit afgevraagd waar gevederde hoofdtooien en accessoires zoals boa’s vandaan komen?

Veren worden niet humaan verkregen. Ze zijn meestal afkomstig van doodsbange vogels die worden gedood voor hun vlees of voor foie gras.

Net zoals het kopen van producten die met dons zijn gevuld, ondersteunt ook het kopen van veren de wrede vlees- en foie gras-industrieën, omdat veel boeren die vogels fokken voor voedsel extra winst maken door hun veren te verkopen.

Als je klaar bent om industrieën die dieren mishandelen de rug toe te keren, zijn hier een aantal artikelen die je moet vermijden en suggesties voor wat je in plaats daarvan kunt kopen:

Boa’s en plumeaus

Een ooggetuigenonderzoek naar de grootste struisvogelslachtbedrijven ter wereld heeft aangetoond dat medewerkers jonge vogels hardhandig in bedwang houden, ze elektrocuteren, en hun keel doorsnijden. Slechts enkele momenten later worden de veren uit de nog warme lijven van de dieren getrokken en worden ze gevild en ontleed.

Veren – waarvan sommige uit de huid van struisvogels worden getrokken terwijl ze volledig bij bewustzijn zijn – worden onder andere gebruikt in kostuums voor variétévoorstellingen zoals in de Moulin Rouge en festivals zoals het carnaval van Brazilië, maar ook in plumeaus, boa’s en accessoires.

Veel kleurrijke veerboa’s

Tegenwoordig gebruiken diervriendelijke ontwerpers en variétédansers op creatieve en medelevende wijze vedervrije materialen. Bekijk deze vogelvriendelijke boa’s:

Kies altijd voor microfiber als je een plumeau aanschaft. Microfiber plumeaus zijn verkrijgbaar zijn bij elke winkel die schoonmaakproducten verkoopt.

Doe-het-zelf

Word creatief! Er zijn veel manieren om je eigen verenvrije boa te maken.

Veren haarextensions en oorbellen

Hanenveren staan hun rechtmatige eigenaars het best, maar sommige kapsalons weven ze nu als accessoire in het haar van klanten.

Hanen die worden gebruikt om deze extensions te maken, worden gefokt en genetisch gemodificeerd om lange, luxueuze zadelveren te produceren (de veren op hun rug, die er jaren voor nodig hebben om te groeien) en worden vervolgens gedood en kaalgeplukt voor een domme modetrend.

Er zijn veel haaraccessoires en oorbellen beschikbaar waar geen dieren voor hebben geleden, maar als je op zoek bent naar de veerlook, kies dan voor namaakveren of metalen sieraden in de vorm van veren of probeer je eigen “veren” te maken.

Kattenspeeltjes met veren

Omdat veren van kippen, kalkoenen en andere vogels die voor de vleesindustrie worden gedood overvloedig en goedkoop zijn, worden ze vaak geverfd of aangepast voor commerciële verkoop en gebruikt in producten zoals kattenspeeltjes. Gelukkig zijn er veel diervriendelijke kattenspeeltjes beschikbaar, en je kunt altijd thuis je eigen speelgoed maken – katten zijn dol op schoenveters, dozen en opgerolde aluminiumfolie!

Zoek in de winkel naar kleine balletjes met bellen erin of naar speelgoed bedekt met synthetisch garen of touw.

Vermijd dons

Zorg er ook voor dat je alle donsproducten vermijdt. Er zijn zoveel diervrije opties beschikbaar – waarom zou je voor wreedheid kiezen?

De enige manier om ervoor te zorgen dat er geen vogels hebben geleden voor je kleding of accessoires is door diervriendelijke materialen te kiezen – kijk gewoon naar de labels. Maak de medelevende keuze om direct veervrij te gaan.

Spreek je uit voor dieren die worden gedood voor bont en dons door onze petitie te ondertekenen waarmee we Canada Goose verzoeken om onmiddellijk te stoppen met de verkoop van deze wrede producten: