Chocoladefabrikant Barry Callebaut doet dierproeven in de ban

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Heerlijk nieuws! Na discussies met PETA-zusterorganisaties heeft de in Zwitserland gevestigde chocolatier Barry Callebaut – de “wereldleider op het gebied van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten” – aangekondigd geen dierproeven uit te voeren, te financieren of in opdracht uit te laten voeren, tenzij dit uitdrukkelijk bij wet verplicht is. Het miljardenbedrijf deed nóg een vriendelijke zet voor dieren door eerder dit jaar plannen aan te kondigen om een volledig veganistische productiefaciliteit te openen in Sleeswijk-Holstein, Duitsland.

© Barry Callebaut Group

Door niet langer bij te dragen aan wrede en dodelijke dierproeven sluit Barry Callebaut, dat gebruik maakt van productiefaciliteiten in Nederland, zich aan bij andere progressieve voedselindustriegiganten, waaronder Barilla; The Coca-Cola Company; General Mills; House Foods; Kikkoman; Lipton; Nissin Foods Holdings Co., Ltd.; Ocean Spray; PepsiCo; POM Wonderful; Sapporo Holdings; Welch’s; en Yakult Honsha.

Wat moeten dieren in dit soort experimenten ondergaan?

PETA US heeft tussen 2007 en 2019 experimenten op dieren opgespoord – die niet wettelijk verplicht waren – waaraan Barry Callebaut heeft bijgedragen. Als onderdeel van onze campagne om een einde te maken aan dierproeven in de wereldwijde voedingsindustrie hebben PETA en onze zusterorganisaties onthuld dat fabrikanten tientallen jarenlang wrede laboratoriumtests hebben uitgevoerd waarbij duizenden dieren zijn opengesneden, gekweld en gedood – dat alles in misplaatste pogingen om marketingclaims te maken over producten die variëren van noedels tot chocoladerepen, en van ontbijtgranen tot alcohol.

Door na gesprekken met PETA US en PETA Duitsland te beloven geen dierproeven uit te voeren, zegt Barry Callebaut toe om andere dieren een soortgelijk lot te besparen. Het bedrijf geeft ook een vooruitstrevend voorbeeld voor andere levensmiddelenproducenten.

Het gewetensvolle winkelpubliek speelt een grote rol in het aansturen van de vegan revolutie en wil geen producten kopen die op wrede wijze op dieren zijn getest.

Jij kunt voorkomen dat andere dieren lijden in experimenten

Dieren lijden in veel landen over de hele wereld in nutteloze levensmiddelenproeven.

PETA en onze internationale zusterorganisaties leiden een wereldwijde inspanning om de levens te sparen van duizenden dieren die gebruikt worden in dodelijke experimenten in de voedselindustrie en ze te vervangen door humane, effectieve, economische en moderne diervrije onderzoeksinstrumenten. Kom meer te weten en sluit je aan bij PETA om actie te ondernemen voor dieren.