Compassievolle aandeelhouder geweigerd bij Prada’s jaarlijkse vergadering

Geplaatst op door PETA Nederland

Tijdens hun jaarlijkse vergadering in Milaan weigerde Prada gisteren om een afwijkende mening ten gehore te laten brengen.

PETA US kocht vorige maand een aandeel van Prada, voornamelijk om een poging te doen het beleid van het bedrijf van binnenuit te beïnvloeden. Maar het modehuis weigerde een PETA US-vertegenwoordiger binnen te laten of te luisteren naar de eis dat het modehuis stopt met de verkoop van artikelen gemaakt van struisvogelhuiden.

Prade-Shareholders-Meeting-Still-2

Buiten bij Prada’s jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in Milaan.

Eerder dit jaar onthulde een schokkend exposé dat jonge struisvogels naar slachthuizen werden vervoerd en werden geëlektrocuteerd, en dat hun keel werd doorgesneden zodat hun huid gebruikt kan worden om pokdalige tassen te maken die modehuizen zoals Prada en Hermès verkopen voor duizenden euro’s.

Soms kan het werken van binnenuit een organisatie een effectieve manier zijn om verandering te realiseren voor dieren. Daarom besloot PETA deel te nemen aan de vergadering om op die manier de bestuursleden van Prada te herinneren dat dergelijke verschrikkelijke wreedheid niet alleen slecht is voor dieren – het is ook slecht voor handel. Nadat mensen leren hoe deze producten daadwerkelijk gemaakt worden, willen de meeste mensen er niets mee te maken hebben.

Buiten de vergadering was een ander soort protest gaande. Italiaanse zangeres Daniela Martani poseerde met levensgrote struisvogelborden terwijl ze een jurk droeg die eruitzag als een dode struisvogel ter herinnering aan de mooie, gevoelige vogels die worden afgeslacht voor mode.

Prada-Protest-2

Sluit u bij ons aan en spoor Prada aan exotische huiden te dumpen. Stuur het modehuis een bericht: