Dappere vegan activisten vallen London Fashion Week binnen

Geplaatst op door Debra Wolford

London Fashion Week is van start gegaan, en een groep moedige vrouwelijke activisten is het evenement binnengevallen met een opvallend protest om de aandacht te vestigen op de wreedheid die inherent is aan de productie van bont, leer, schapenvacht en andere dierlijke materialen.

Om mensen eraan te herinneren dat er niets modieus is aan het uitbuiten en doden van dieren voor hun huid, vacht, wol of veren stonden de topless activisten trots op en lieten ze klare taal op hun borst zien met de tekst ‘Wear Your Own Skin’, ‘Draag je eigen huid’.

Op pelsdierfokkerijen worden dieren krankzinnig gemaakt in kleine stalen kooien voordat ze uiteindelijk pijnlijk worden afgeslacht. De leerindustrie is verantwoordelijk voor de dood van meer dan een miljard dieren per jaar, waaronder koeien, varkens, geiten, honden en katten. Onderzoek naar scheerschuren in ’s werelds grootste wol-exporterende landen heeft onthuld dat schapen worden geschopt, geslagen en verminkt. En de donsveren waarmee jassen worden gevuld, worden vaak uit levende vogels getrokken.

Jo-Anne McArthur/ We Animals

Veel mensen hebben geen idee van de wreedheid die miljoenen dieren over de hele wereld ondergaan om aan de vraag naar mode te voldoen. Maar deze in het oog springende demonstratie is bedoeld om daar verandering in te brengen. Gelukkig komt het protest nu diervriendelijke mode stof doet opwaaien in de industrie – Michael Kors en Gucci hebben onlangs aangekondigd dat ze geen bont meer zullen gebruiken, en vooruitstrevende bedrijven omarmen vegan alternatieven voor leer, dons en wol.

Wat kun je doen?

Weiger alsjeblieft dierenmishandeling te ondersteunen – koop of draag nooit artikelen gemaakt van bont, leer of andere materialen die van dieren afkomstig zijn. Je kan je ook uitspreken door deel te nemen aan onze campagnes: