FOTO’S: Hier is de rest van je tas van struisvogelleer

Geplaatst op door PETA Nederland

Gedrapeerd met een “lijk” en een nep-tas dragend gemaakt van struisvogelleer vestigden deze activisten de aandacht op de schokkende struisvogelhuiden-industrie tijdens een protest in Amsterdam vanmorgen.

Struisvogel Demo
Struisvogel Demo Close UP

 

De tas op de foto is gebaseerd op de tassen gemaakt door Hermès en Prada, welke “statussymbolen” zijn voor rijke winkelaars die een paar duizend euro neer willen tellen voor een enkele accessoire van struisvogelhuid. Maar, de afkomst van het leer dat gebruikt wordt voor deze “luxe” handtassen zal de meest verharde fashionista’s zelfs choqueren.

Demonstrant Lisette legt uit waarom zij zich gemotiveerd voelde om buiten de Amsterdamse Hermès winkel in de P.C. Hooftstraat te protesteren:

Iemand die een gebobbelde Birkin tas of Prada portemonnee koopt is verantwoordelijk voor de schokkende slachting, het plukken en het villen van slimme, gevoelige en nieuwsgierige jonge struisvogels.

Zuid-Afrika – waar deze intelligente, gevoelige dieren intensief gefokt worden voor hun huid – is s’ werelds hoofdstad van struisvogelmoord. De fokkerij in dit PETA US onderzoek is de exclusieve leverancier van de beruchte Hermès Birkin tassen. Onderzoekers zagen jonge vogels die dicht op elkaar gepakt waren in voertuigen met een open dak, klaar voor de beangstigende reis naar het slachthuis.

Wanneer de dieren eenmaal het abattoir bereiken, worden ze door medewerkers hardhandig  in bedwang gehouden, geëlektrocuteerd en wordt hun keel doorgesneden. Slechts momenten later worden de veren van de nog warme lijven getrokken en worden ze gevild en ontleed. Wilde struisvogels kunnen ongeveer 40 jaar oud worden, maar op deze fokkerijen worden ze geslacht als ze slechts 1 jaar oud zijn zodat ze omgetoverd kunnen worden tot modeaccessoires.

Kom in actie tegen deze gruwelijke slacht door designer merken te laten weten dat moord nooit modieus zal zijn!