De verschrikkingen achter de reptiel-huisdierenhandel

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

Ooggetuigen van PETA US spendeerden bij elkaar opgeteld drie maanden bij een ‘reptielen-fabriek’, die kikkers, hagedissen, schildpadden en andere dieren fokt en ze aan dierenwinkels in heel Amerika levert. Daarnaast worden sommige dieren naar Europa geëxporteerd.

Dit is wat ze aantroffen:

De ooggetuigen legden systematische mishandeling en ontbering vast die inherent verbonden zijn aan de huisdierenhandel. Ze namen waar dat in de faciliteit op elk gegeven moment tienduizenden reptielen en amfibieën werden gehouden en dat de dieren werden opgesloten in kale, smerige en overvolle plastic bakken, en beroofd werden van zelfs de meest fundamentele levensbehoeften, zoals warmte en UV-lampen, veterinaire zorg, vers voedsel en zelfs water om te drinken en in te baden.

Dead reptiles- dode reptielen-One-770x433

De ooggetuigen documenteerden alleen al in het deel van de faciliteit waar zij werkten de dood van meer dan 675 dieren – waaronder deze hagedissen.

dead turtle- dode schildpad- Two-770x433

Er werden routinematig dode en rottende dieren gevonden in behuizingen met levende dieren. Deze dode Russische schildpad werd in een overvolle bak met 14 levende schildpadden gevonden.

faeces lizards- uitwerpselen- Three-770x1369 (1)

Uitwerpselen van enkele weken hadden zich opgestapeld in deze en in andere behuizingen van gekko’s. Medewerkers gaven toe dat ze “niet echt de tijd hadden” om ze schoon te maken.

Lizzards glue traps- hagedissen val- Four-770x578

Medewerkers plaatsten zelfgemaakte lijmvallen om ontsnapte dieren, zoals deze hagedissen, te vangen. Personeel controleerden de vallen dagenlang niet en vergaten waar ze uitgezet waren, waardoor de in de val gevangen dieren leden en langzaam stierven.

Lizard- Hagedis- broken tails- Five-770x578

Deze hagedis, die nog steeds in leven was, probeerde zijn of haar staart meerdere malen af te werpen, in een poging om de door een expert benoemde “marteling” van opsluiting te ontsnappen.

water dragons- wateragamen- Six-770x432

Veel wateragamen wreven met hun snuit tegen de zijkant van de behuizing, wat hun huid schaafde en zelf hun tanden ontblootte. Dit gedrag was een indicatie van de stress die ze ondergingen als gevolg van de beperkende leefomstandigheden.

watertubs- waterbak- Seven-770x1369

Waterbakken in de behuizingen van wateragamen werden niet bijgevuld tijdens het weekend en waren, zoals deze, leeg of vies op maandag. Deze wateragame had een rauwe, bloedende snuit.

Bearded Dragon- Baardagaam - Eight-1-770x578

Baardagamen moesten strijden om aan voedsel te komen in enorm overvolle bakken, wat resulteerde in gevechten en bijtwonden. Er werd geen veterinaire zorg gegeven aan de hagedissen voor hun ernstig gewonde en bloedende ledematen, die werden achtergelaten om af te rotten.

emaciated bearded dragon- uitgehongerde baardagame- Nine-770x578

Een manager liet deze uitgehongerde baardagame, die niet in staat was om haar mond en haar linkeroog te openen, meer dan 24 uur lijden voordat ze werd geëuthanaseerd.

animals in containers- Ten-770x578

Tientallen dieren werden ingepakt voor verzending meer dan 24 uur voordat ze daadwerkelijk naar een winkel vervoerd zouden worden. Dieren werden verstoken van water en voeding, terwijl ze in containers zaten die zo klein waren dat een aantal van hen zich niet eens kon omdraaien.

Turtles- Schildpadden Eleven-770x578

Veel diersoorten, waaronder deze schildpadden, werden niet voorzien van genoeg licht, een warmtebron of andere basisbehoeften. Bijna 50 schildpadden werden gehouden in elk van de verschillende pierenbadjes die op de betonnen vloer stonden.

Bearded dragon- baardagaam

Honderden baardagamen werden in smerige, met uitwerpselen besmeurde bakken gehouden.

Lees het volledige onderzoek van PETA US

Deze zaak is geen uitzondering. Dit is de zesde dierenhandelaar met zakenrelaties met grote dierenhandelketens in Amerika, die PETA US heeft onthuld. Nietsvermoedende consumenten hebben vaak geen idee van de verschrikkingen waaruit deze dieren komen – of wat voor soort industrie ze onbedoeld steunen.

De beste manier om de wreedheid te beëindigen, is om dierenfokkers te vermijden en altijd gezelschapsdieren te adopteren in plaats van ze te kopen.

Deel dit onderzoek alstublieft zodat meer mensen de waarheid leren kennen en beloof om altijd te kiezen voor adoptie door de eed af te leggen:

 

Leg de eed af