Denk ook aan andere moeders deze Moederdag

Geplaatst op door PETA Nederland

In deze onthullende video legt Thandie Newton uit: “Als een moeder kan ik mij niet voorstellen hoe het zal zijn als mijn kinderen bij mij weggehaald zouden worden, maar dit is wat er iedere dag met koeien gebeurt op zuivelboerderijen.” De enige manier om dit te stoppen is door geen zuivel meer te consumeren en veganistisch te worden voor alle moeders op Moederdag.

Werp een blik op de wrede realiteit van de zuivelindustrie:

In de zuivelindustrie worden pasgeboren kalveren weggehaald bij hun moeders zodat de melk die voor hen bedoelt is door mensen gekocht en gedronken kan worden. De ontzette moeders loeien vaak dagenlang voor hun gestolen baby’s.

Mannelijke kalveren worden beschouwd als bijproducten van de zuivelindustrie en lopen de kans om kort na de geboorte door het hoofd geschoten te worden of veroordeeld te worden naar een erbarmelijk kort leven, alvorens gedood en vermalen te worden tot kalfsvlees. Voor het merendeel van de vrouwelijke kalveren wacht hetzelfde lot als dat van hun moeders: stelselmatige, kunstmatige inseminatie totdat hun lijven instorten en ze geslacht worden voor goedkoop vlees.

Het maakt geen verschil of u nu “weidemelk” of “biologische” melk koopt. De fundamentele productiehandelingen blijven hetzelfde – voor elk pak dat u koopt is ergens een baby koe weggegrist van een diepbedroefde moeder.

class-president-1096405_1920

Als een moeder van drie kinderen kan Thandie deze wreedheid niet verdragen. Dat is waarom zij de producten die afkomstig zijn van deze wrede industrie afwijst en in plaats daarvan plantaardige melk drink zoals soja-, amandel-, hazelnoot-, rijst-, kokos- of – haar persoonlijke favoriet – havermelk.

Hou alstublieft moederkoeien in gedachten deze Moederdag. Help moederkoeien en alle andere dieren die gebruikt worden voor voedsel door veganist te worden! Ons veganistisch starterpakket zal u de weg wijzen.