Deze lgbtq+-beroemdheden spreken zich uit voor dieren

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Ter ere van Pride-maand viert PETA de moedige lgbtq+-beroemdheden die mensen over de hele wereld inspireren en campagne voeren voor de rechten van iedereen, inclusief dieren.

Deze sterren hebben zich ingezet tegen een aantal industrieën die dieren uitbuiten en vormen een belangrijk onderdeel van wat dierenrechten tot de snelst groeiende beweging voor sociale rechtvaardigheid van onze tijd maakt.

Hier zijn slechts enkele van de beroemdheden die er trots op zijn om met PETA-entiteiten voor dieren op de bres te staan:

Alan Cumming
Naast zijn succesvolle Hollywood-carrière komt de Tony Award-winnende en Emmy-genomineerde acteur Alan Cumming regelmatig op voor dieren en is hij een uitgesproken vegan. Hij verscheen in de PETA US ‘Not a Dairy Queen’ pride-postercampagne waarin hij pleitte voor plantaardige lekkernijen en sloot zich aan bij PETA UK bij het uitdelen van gratis vegan ijs op het Edinburgh Festival Fringe, naast vele andere medelevende acties.

Gillian Anderson
Actrice en trouwe medestander Gillian Anderson staat bekend om haar medeleven. Ze heeft zich aangesloten bij PETA-entiteiten om zich uit te spreken voor konijnen, dieren in dierentuinen, stieren, olifanten en meer. Een van onze favoriete campagnes is haar anti-bontadvertentie, waarin ze opkwam voor dieren die worden uitgebuit door de bontindustrie.

Scaredy Kat
Scaredy Kat is uitgesproken over dierenrechten. Ze nam deel aan klimaatdemonstraties om mensen aan te sporen vegan te worden en deed mee aan de Animal Rights March in Londen, en ze gebruikt haar grote bereik op sociale media om op te komen voor dieren. Ze werkte zelfs samen met PETA UK om de boodschap te delen dat het enige dat in de kast thuishoort, vegan kleding is – een queen die weet hoe ze dieren vorstelijk moet behandelen!

Tove Lo
Singer-songwriter Tove Lo verscheen samen met haar geredde hond, Elliotte, in een PETA-campagnespot die verkondigde: ‘Adopt, Don’t Shop’. De superster kwam op voor honden en katten over de hele wereld door haar fans en PETA-aanhangers op te roepen dieren “altijd te adopteren” en “lokale opvangcentra te steunen”.

Loiza Lamers en Benjamin Melzer
Voor een onverschrokken PETA Nederland-campagne hebben Holland’s Next Top Model-winnaar Loiza Lamers en de ster van de cover van Men’s Health Germany Benjamin Melzer alles ontbloot om de ogen van mensen te openen voor het lijden van dieren in de bontindustrie. Ze verkondigden: “Transform Your Wardrobe: Don’t Wear Fur!” Geef hieronder je ogen de kost aan hun prachtige campagne:

Deze Pride-maand bedanken en eren we enkele van de luidste stemmen voor dieren.

De medelevende acties van PETA’s beroemde medestanders laten zien dat we samen barrières kunnen doorbreken en van de wereld een betere plek voor iedereen kunnen maken. Bouw met hen mee aan een meer medelevende toekomst door de volgende stappen te nemen: