Dieren op PETA-billboard: ‘Door ons te eten ben je in deze puinhoop beland’

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Naar aanleiding van berichten dat de vleesconsumptie in Nederland in 2019 voor het tweede jaar op rij is gestegen – en te midden van een dodelijke pandemie die ontstaan is op een markt voor levende dieren – heeft PETA een billboard geplaatst in het centrum van Amsterdam op het Museumplein om aan te geven dat het fokken en doden van dieren voor voedsel de bron is van een groot aantal dodelijke ziekten, waaronder COVID-19, vogelgriep, Mexicaanse griep, SARS en MERS. De campagne spoort mensen aan om hun veiligheid in acht te nemen door vegan te worden en dieren te laten leven.

Rudenko Photography

Door vlees te eten van dieren die op overvolle, smerige veehouderijen zijn gefokt en in met bloed en slachtafval doordrenkte slachthuizen en op vleesmarkten zijn gedood, loopt de wereld het risico op een nieuwe pandemie. We roepen iedereen op om levens van alle diersoorten te redden door vegan te worden.

Aangenomen wordt dat het nieuwe coronavirus is ontstaan op een Chinese markt waar levende en dode dieren worden verkocht voor menselijke consumptie. De varkensgriep begon op een intensieve veehouderij en andere influenzavirussen zijn herleid tot kippen. De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention waarschuwt dat ongeveer 75% van de recent ontstane infectieziekten bij mensen hun oorsprong hebben in andere dieren.

Kies voor gezondheid en medeleven – word vegan

Als je de sociaal verantwoorde, duurzame en gezonde keuze wilt maken om vegan te worden, dan is PETA er om je te helpen! Leg onze 30-daagse vegan eed af en we sturen je regelmatig e-mails en hulpmiddelen waardoor je eerste maand als vegan voorbijvliegt. Waar wacht je nog op?