Dit is de reden dat American Vintage angorawol zou moeten verbieden

Geplaatst op door Debra Wolford

American Vintage beweert dat “vriendelijkheid” deel uitmaakt van de “filosofie” van het bedrijf, maar blijft desondanks kleding verkopen die gemaakt is van angora, een soort wol waarvan de productie angorakonijnen enorm veel leed veroorzaakt. Klik hier om het merk op te roepen angora de rug toe te keren.

De angoraproductie blijft wreed, hier is het bewijs:

In China, de grootste producent van angorawol ter wereld, bleek uit de redat doodsbange konijnen werden vastgebonden en dat hun vacht met handenvol tegelijk werd uitgerukt op verschillende angorafokkerijen. Sommigen schreeuwen het uit van de pijn en van angst:

Op zogenaamde ‘diervriendelijke’ Chinese angorafokkerijen die door PETA Azië werden bezocht en die claimen dierenwelzijnsnormen te garanderen aan bedrijven als American Vintage brengen konijnen hun leven geïsoleerd door in vuile kooien. Ze worden alleen uit hun kooi gelaten om gewelddadig te worden geschoren en uiteindelijk te worden geslacht:

De Franse dierenrechtenorganisatie One Voice heeft aangetoond dat de wreedheid van deze industrie geen grenzen kent. In 2016 en 2018 brachten twee onderzoeken die op Franse bedrijven werden uitgevoerd aan het licht dat konijnen levend werden geplukt, in afschuwelijke omstandigheden werden gehouden, opgesloten werden in ellendige kooien en werden blootgesteld aan slecht weer:

Laten we onze stem laten horen aan American Vintage

PETA Frankrijk heeft het bedrijf benaderd en geïnformeerd over de inherente wreedheid van de productie van angorawol. Maar het Franse merk American Vintage heeft nog geen enkele maatregel genomen om het te verbieden. Honderden andere merken over de hele wereld, waaronder modegiganten Calvin Klein, H&M, Topshop, ASOS en Lacoste, hebben hun toezegging om te stoppen met het gebruik van angorawol al wel bevestigd aan PETA of onze internationale zusterorganisaties.