Dit is … een vegan variant op de koninklijke bruidstaart!

Geplaatst op door Debra Wolford

De winnaar van de Great Vegan Bake-Off van PETA UK, Maisie Stedman, heeft een vegan versie gemaakt van de op de lente geïnspireerde bruidstaart met citroen en vlierbloesem van prins Harry en Meghan Markle.

Het diervriendelijke meesterwerk van drie verdiepingen bestaat uit lagen lichte en luchtige taart van biscuitdeeg overgoten met vlierbloesemsiroop, afgewerkt met rustieke ‘boter crème’-glazuur met citroen en vlierbloesem en versierd met verse lentebloemen.

Hoewel de koninklijke bruidstaart waarschijnlijk wordt gemaakt met eieren en zuivel-‘producten’, bewijst het recept van Maisie hoe makkelijk het is om een indrukwekkende taart te bakken zonder wreedheid. Natuurlijk is haar sensationele creatie niet alleen geschikt voor vegans – de taart is ook een geweldige keuze voor mensen met een ei- of lactose-intolerantie of die gewoon iets nieuws willen proberen voor hun speciale dag.

Vegan bakken is goed voor moederkoeien, die onder dwang worden geïnsemineerd en vervolgens worden gescheiden van hun pasgeborenen kalfjes op melkveebedrijven, en voor kippen, die vaak in kleine draadkooien worden gehouden op vuile pluimveebedrijven. Vegan eten is ook een geweldige manier om ons risico op hartaandoeningen, beroertes, diabetes, obesitas en kanker te verminderen.

Neem een kijkje bij het recept van Maisie (in het Engels) en probeer zelf eens om vegan te bakken!