Domino’s lanceert drie nieuwe vegan pizza’s!

Geplaatst op door Debra Wolford

A post shared by Domino’s Pizza Nederland (@dominos_nl) on

Vanaf vandaag zijn er drie nieuwe vegan pizza’s verkrijgbaar bij de populaire pizzaketen Domino’s. Dit geweldige nieuws komt kort nadat New York Pizza heeft aangekondigd dat het twee vegan pizza’s gaat aanbieden als onderdeel van een speciale aanbieding. Er zijn meer dan 200 vestigingen van Domino’s door heel Nederland, dus dit goede nieuws maakt het voor medelevende mensen uit alle hoeken van het land nog makkelijker om uit eten te gaan. Het lijkt erop dat 2018 het jaar van de vegan pizza wordt!

Domino’s werkte samen met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) om ervoor te zorgen dat de pizza’s gemaakt zijn van volledig vegan ingrediënten. De drie smaken zijn hieronder te zien:

Vegan Margaritha (tomatensaus, Vegan kaas, oregano)

BBQ Vegan (Tomatensaus, Vegan kaas, champignons, gekarameliseerde ui, verse tomaat, Hickory BBQ swirl en lente-ui)

Spicy Vegan (tomatensaus, spinazie, Vegan kaas, rode ui, paprika mix, jalapeños, verse tomaat)

Koeien zijn zachtmoedige, intelligente dieren, die, als ze de kans krijgen, hun jongen grootbrengen en met elkaar vriendschappen voor het leven vormen. Maar op melkveebedrijven worden koeien intensief opgesloten en leiden ze een hopeloos ongelukkig leven. Koeien die worden gefokt om melk te produceren, staan mogelijk hun hele leven op betonnen vloeren. Ze krijgen onnatuurlijk, eiwitrijk voer te eten om meer melk te produceren. Vandaag de dag produceert een Nederlandse koe doorgaans drie keer meer melk dan ze nodig zou hebben om haar kalf te voeden. Deze koeien hebben daardoor vaak last van pijnlijke uierontsteking, ook wel mastitis genoemd, wat leidt tot meer pus en bacteriën in hun melk.

Het is duidelijk dat diervriendelijk eten nu mainstream is – en je kunt de beweging zelfs nog verder helpen groeien. Vraag je lokale pizzaketen om het voorbeeld van Domino’s te volgen door vegan opties aan te bieden en moedig je vrienden en collega’s aan om mee te doen door de komende 30 dagen een vegan dieet te proberen.