Dring er in de aanloop naar de algemene verkiezingen bij kandidaat-Kamerleden op aan een einde te maken aan dierproeven

Geplaatst op door Chelsea Munro

Stap één

Lees de onderstaande e-mailsjablonen door. Kopieer het sjabloon dat je voorkeur heeft en plak het in een nieuwe e-mail. Het is het beste om de tekst te personaliseren voordat je de e-mail verzendt, maar houd het alsjeblieft beleefd.

Sjabloon 1

Geachte:

Dieren die gebruikt worden in Nederlandse laboratoria kunnen legaal vergiftigd, verbrand, vergast, geëlektrocuteerd en gedood worden. Deze mishandeling moet stoppen. Dierproeven zijn slechte wetenschap – om ervoor te zorgen dat chemicaliën en behandelingen voor ziekten veilig en effectief zijn, moeten we nu overschakelen op het gebruik van dierproefvrije, mensrelevante wetenschap.

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen is het cruciaal dat u steun betuigt aan een concreet plan om de overgang naar dierproefvrije innovatie te versnellen. Teken alstublieft PETA’s belofte om een betekenisvol beleid te ontwikkelen om dierproeven in Nederland uit te faseren, zoals beloofd door het demissionaire kabinet.

Bedankt voor uw aandacht voor deze kwestie.

Hoogachtend,

Sjabloon 2

Geachte:

Zult u zich inzetten voor het ontwikkelen van een routekaart voor het versnellen van de overgang naar dierproefvrije innovatie in biomedisch onderzoek, testen en onderwijs?

Op dit moment kunnen dieren in laboratoria legaal in kooien worden gehouden, worden beroofd van slaap, vergast en gedood. Deze mishandeling moet stoppen. Dierproeven zijn slechte wetenschap – om ervoor te zorgen dat chemicaliën en behandelingen voor ziekten veilig en effectief zijn, moeten we nu overschakelen op het gebruik van dierproefvrije, mensrelevante wetenschap.

In 2016 beloofde de regering dat Nederland koploper zou worden op het gebied van dierproefvrije wetenschap – toch is het aantal dierproeven niet afgenomen.

Het is van cruciaal belang dat u voor de algemene verkiezingen op 22 november uw steun betuigt voor een concreet plan om dierproeven geleidelijk uit te faseren. Neem actie door de belofte van PETA te steunen.

Bedankt voor uw aandacht voor deze kwestie.

Hoogachtend,

Sjabloon 3

Geachte:

De verkiezingen naderen snel, en u heeft nog geen steun getoond voor het ontwikkelen van een routekaart om de transitie van Nederland naar dierproefvrije innovatie te versnellen.

In 2016 stelde de toenmalige staatssecretaris van Economische Zaken als doel dat Nederland in 2025 koploper zou zijn in innovatie zonder het gebruik van dieren in laboratoria. Het aantal dierproeven is sindsdien echter niet afgenomen.

Belooft u vóór 22 november uw inzet voor deze routekaart voor dierproefvrije innovatie in biomedisch onderzoek, regulatoire testen en onderwijs?

Steun alstublieft PETA’s belofte om te helpen voorkomen dat dieren worden vergiftigd, geëlektrocuteerd, verbrand en gedood in Nederlandse laboratoria.

Bedankt voor uw aandacht voor deze kwestie.

Hoogachtend,

Stap twee

Kopieer onderstaande e-mailadressen en plak ze in het e-mailontvangstveld:

Stap drie

Kopieer een regel tekst uit de onderstaande opties en plak deze in het onderwerpveld:

  • Geef alstublieft prioriteit aan dierproefvrije innovatie
  • Help Nederland alstublieft uit te groeien tot een echte wereldleider in dierproefvrije innovatie
  • Steun alstublieft een plan om de overgang naar dierproefvrije innovatie te versnellen
  • Help Nederland alstublieft een plan te ontwikkelen om de overgang naar dierproefvrije innovatie te versnellen
  • Teken PETA’s belofte om een plan te steunen om de overgang naar dierproefvrije innovatie te versnellen
  • Toon voorafgaand aan de algemene verkiezingen steun voor dieren in laboratoria

Stap vier

Druk op “verzenden” van je e-mail!

Als je een persoonlijk antwoord van de kandidaten ontvangt, laat het PETA dan alsjeblieft weten via ons contactformulier.

Bedankt dat je je uitspreekt voor dieren in Nederlandse laboratoria!