‘Een Stap Verder’: Waarom dierenrechten een sociale beweging is

Geplaatst op door PETA Nederland

Deze krachtige nieuwe video van PETA Duitsland laat zien dat geen enkele ongelijkheid eeuwig kan duren en dat de strijd voor dierenrechten – net als de strijd voor vrouwenrechten, tegen racisme en tegen tirannie – een sociale beweging is.

Terwijl de mens trots mag zijn op de vooruitgang die gemaakt is door de jaren heen in het overwinnen van onderdrukking, moeten we een stap verder gaan en het recht erkennen dat alle dieren hebben om vrij te zijn van leed en uitbuiting.

De beste manier om een eind te maken aan het leed van dieren in de vlees- en zuivelindustrie is door veganist te worden en van de voordelen te genieten die deze gezondere en meer compassievolle levensstijl met zich meebrengt. Miljarden land- en zeedieren worden ieder jaar geslacht, en de meeste lijden in kleine, belabberde omstandigheden tijdens hun korte levens. Deze dieren hebben gevoelens, gedachten en persoonlijkheden, net als wij, echter ze worden als machines behandeld om onze trek voor vlees, eieren en zuivelproducten te voeden.

De overstap naar een op planten gebaseerde levensstijl is gemakkelijk met de hulp van ons veganistisch starterspakket, dat vele heerlijke recepten bevat die niet bijdragen aan dierenleed.