Eerste activismespel op de Nintendo Switch is ‘Kitten Squad’ van PETA US

Geplaatst op door Debra Wolford

Eerder deze maand bracht Nintendo het spel van PETA US uit voor de Switch. Het is een van de eerste gratis te spelen spellen en het eerste activismespel ooit op het platform. Sinds de release op 10 mei is Kitten Squad het op een na meest gedownloade gratis spel op de Switch in de VS. Het spel is nu ook beschikbaar in Europa en kan hier worden gedownload.

In het spel redt een eliteteam van kittens met behulp van wapens die bollen garen en wortels afvuren babyolifanten die in gevangenschap zijn geboren, koeien die opgesloten zitten op melkveebedrijven en orka’s die in SeaLand Marine Park tot slaaf zijn gemaakt van dierenmishandelende robotaanvallers. Spelers verdienen munten in de vorm van een kat die kunnen worden ingewisseld om de kittens met een zonnebril, een kroon of PETA-kledij aan te kleden. Spelers kunnen zelfs spelen als hun eigen kat.

Kitten Squad is gemaakt door ontwerper Luc Bernard – bekend van Mecho Wars en Pocket God vs Desert Ashes – in samenwerking met PETA US en haar partner sagency. Het spel werd oorspronkelijk in 2015 uitgebracht op de PlayStation 4 en is al meer dan een miljoen keer gedownload op dat platform. De missies zijn geïnspireerd op echte reportages die dierenmishandeling blootlegden, waaronder het uitbuiten van babyolifanten door circus Ringling Bros, het herhaaldelijk wegnemen van de kalfjes van moederkoeien op melkveebedrijven en het slaan van schapen op schaapscheerbedrijven, zoals vastgelegd op bedrijven in Australië, de VS en Argentinië.

PETA US heeft talloze online games gecreëerd, waaronder parodieën op Pokémon en Super Mario Bros, evenals I, Calf, een nieuwe virtuele realiteit-ervaring die kijkers laat zien hoe het is om een koe te zijn die op een melkveebedrijf is geboren.

In Kitten Squad bevrijden spelers mishandelde dieren terwijl ze ook leren hoe ze dieren in de echte wereld kunnen helpen, bijvoorbeeld door vegan te worden – dat is de makkelijkste manier om hun leed te helpen beëindigen. Maak vandaag nog de overstap!