Emily Deschanel: dump zuivel!

Geplaatst op door Debra Wolford

Actrice Emily Deschanel is wellicht het best bekend als de ster van FOX’s geliefde misdaaddrama Bones, maar buiten de televisie is ze een felle beschermer van dieren, overtuigd veganist en een meelevende moeder. In haar gloednieuwe onthulling voor PETA geeft Emily een blik achter de schermen van de wrede zuivelindustrie, waarin moederkoeien beroofd worden van de mogelijkheid om hun baby’s lief te hebben en te verzorgen, omdat hun kalfjes kort na geboorte met geweld van hen worden weggerukt. Emily daagt alle moeders uit om na te denken over hoe hartverscheurend het moet zijn om als je baby wordt gestolen en wordt verkocht met een leven vol pijn en leed in het vooruitzicht.

Koeien produceren melk om dezelfde reden dat mensen doen: om hun jong te voeden. Maar de miljoenen koeien die op Nederlandse melkveebedrijven leven, worden in een vicieuze cirkel gedwongen van constant zwanger zijn – vaak door middel van kunstmatige inseminatie – zodat ze melk produceren voor menselijke consumptie. Vrouwelijke kalveren ondergaan het hetzelfde genadeloze lot als hun moeders: ze worden aangesloten op melkmachines en worden vaak medicijnen gegeven om ze te dwingen tot vier en een half keer zoveel melk te produceren als ze normaalgesproken zouden doen.

Naast dat de zuivelindustrie onbeschrijfelijk wreed is, zijn zuivelproducten gelinkt aan enkele van de grootste gezondheidskwalen van het land, waaronder hartkwalen, diabetes, kanker, astma, allergieën, overgewicht en meer.

Sluit je aan bij Emily en word veganist!

Strijd tegen wreedheid tegen dieren en blijf gezond door veganist te worden! Bekijks ons gratis vegan startpakket voor de heerlijke, gezonde en zuivelvrije producten die beschikbaar zijn in de meeste supermarkten.