Het emotionele afscheid van deze ganzen is hartverscheurend

Geplaatst op door PETA Nederland

Als ze zeggen dat een “foto meer waard is dan duizend woorden”, bedoelen ze dit.

goodbye-kiss-geese-602x813

Deze ontroerende foto van twee ganzen die afscheid nemen van elkaar is door meer dan 12 miljoen mensen bekeken op de populaire Chinese social media site Weibo. Als je hun verhaal hoort, is het makkelijk te begrijpen waarom dit mensen aan het huilen maakt.

Het volgende gedicht was bij de foto gevoegd:

Een laatste vaarwel met een kus

Zwaai elkaar uit bij de poort van het dorp

De schaduw van het lichaam wordt gerekt terwijl de zon ten onder gaat

Leven in twee werelden gescheiden vanaf nu

De twee hadden hun hele leven samen doorgebracht en waren duidelijk verknocht aan elkaar. Ganzen hebben levenslange partners, maar ze werden gescheiden toen het vrouwtje aan een familievriend werd gegeven als cadeau, om vervolgens te worden gedood en opgegeten. Toen ze was vastgebonden in een tas en achterop een motor werd geplaatst, probeerde de gander wanhopig haar te bevrijden. Hij schreeuwde en huilde voor haar, zijn beste vriend, zijn zielsverwant, maar machteloos tegen de mensen kon hij enkel hulpeloos toekijken en huilen terwijl ze weg werd gereden. Het was duidelijk voor iedereen dat zijn hart gebroken was.

sad-goose-with-friend-602x813

sad-geese-tied-up-602x813

De man die de gans meenam claimed dat toen hij haar doodde, ze tranen in haar ogen had. Sinds de foto viral ging zegt hij dat hij zich extreem schuldig voelt en dat als hij van hun speciale band had geweten, hij had toegestaan dat ze “leefden tot 100 jaar oud”.

sad-goose-says-goodbye-602x813

Ganzen zijn extreem loyaal. Ze hebben levenslange partners en zijn hier heel beschermend over, net als over hun kinderen. Maar in China worden bijna 300 miljoen ganzen voor voedsel gedood per jaar. Ze hebben het niet veel beter in de VS, waar ze ook gedood worden voor voedsel, inclusief foie gras en levend worden geplukt voor hun zachte donsveren om kussens, jassen en beddengoed te maken.

Wat u kunt doen

Als u bent aangeslagen door dit verhaal, kunt u helpen door vogels, en andere dieren, niet op uw bord te laten belanden. Veganist zijn is makkelijker dan ooit en we helpen graag.