Foto’s: PETA ‘krokodillen’ roepen designer op exotische huiden uit collecties te halen

Geplaatst op door PETA Nederland

Een trio van bijna naakte modellen – gekleed in niets meer dan lingerie en krokodillenmaskers – hielden vandaag borden vast met daarop “wreedheid tegen krokodillen ontmaskerd” en “LV: Dieren sterven voor exotische huiden”, buiten de Louis Vuitton winkel in Amsterdam.

De demonstratie vond plaats na een recent PETA-exposé op krokodillenfokkerijen in Vietnam – inclusief twee die huiden verkopen aan leerlooierijen van Louis Vuitton’s moederbedrijf LVMH – die onthulde dat dieren in kleine kuilen werden gehouden en soms werden opengesneden terwijl ze nog in leven waren en bewogen.

Medewerkers elektrocuteerden krokodillen en probeerden hen daarna te doden door in hun nek te snijden en metalen staven door hun ruggenmerg te rammen. De dieren schudden oncontroleerbaar terwijl dit gebeurt. Er kan worden gezien dat een krokodil zijn poot optilt nadat hij was opengesneden. Vervolgens laten medewerkers hem doodbloeden.

Deze dodingsmethode is lang bewezen inhumaan te zijn en experts hebben ontdekt dat krokodillen bij bewustzijn blijven, tot langer dan een uur, nadat hun ruggenmerg en bloedvaten zijn doorgesneden. Een reptielenexpert die de beelden heeft bekeken zegt dat “de nekincisies zeer pijnlijk en inhumaan zijn geweest”, en “Er geen mogelijkheid bestaat dat deze dieren ‘onmiddellijk overleden'”.

Nadat de krokodillen waren gedood, sneden en trokken medewerkers hun huid eraf – en dat alleen maar om tassen, portemonnees en andere items te maken die verkocht worden door merken als Louis Vuitton. Alstublieft, zeg nee tegen exotische huiden en kom in actie: Teken via de link hieronder om het moederbedrijf van Louis Vuitton, LVMH, aan te sporen beleid in te voeren tegen het gebruik van exotische huiden en vraag je vrienden en familie hetzelfde te doen.