Geen ‘Dairy Queen’ – Alan Cumming maakt een statement deze Pride

Geplaatst op door PETA Nederland

Alan Cumming maakt een statement deze Pride. Flyers met de homoseksuele veganistische acteur waarop hij een T-shirt draagt met de tekst “Not a Dairy Queen”, zullen door PETA-vrijwilligers worden uitgedeeld op Amsterdam Gay Pride om onze steun te betuigen voor het recht van alle individuen om vrij te zijn van onderdrukking.

AlanCummingPostcard4x6Dutch.indd

De acteur, bekend van zijn rollen in producties als Cabaret, Design for Living en een eenmansshow adaptatie van Macbeth, alsmede performances op het scherm in Emma, GoldenEye en The Good Wife, heeft een affiniteit voor dieren die ver teruggaat naar zijn jeugd op een boerderij in Schotland – waar hij de routinematige wreedheid zag die landbouwdieren wordt toegebracht.

Op zuivelboerderijen worden zachtaardige, intelligente koeien vaak langdurig opgesloten en leiden ze ontzettend treurige levens. Koeien worden als melkproducerende machines behandeld, worden genetisch gemanipuleerd en krijgen regelmatig antibiotica toegediend. Meestal worden de kalveren bij hun moeder weggehaald als ze slechts 1 dag oud zijn, wat intense rouw en pijn veroorzaakt.

IMG_0622

Gelukkig is het makkelijk om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die u nodig hebt, zonder daarvoor koeien pijn te doen. Verrijkte melk gemaakt van planten, zoals soja- en amandelmelk, is voorzien van calcium, vitamines, ijzer, zink en eiwitten, maar bevat geen cholesterol. En veganistisch ijs, kaas en yoghurt is heerlijk en volop verkrijgbaar door heel Nederland. En het beste van alles, het is ook nog eens wreedheidvrij!

Dus maak een statement en steun de rechten van iedereen, inclusief koeien. Bestel uw “Not a Dairy Queen” T-shirt van PETA US en download ons veganistisch starterspakket om u op weg te helpen.