BEKIJK: Gevoelige geiten schreeuwen het uit van angst wanneer ze worden geschoren voor cashmier

Geplaatst op door PETA Nederland

Kleding en accessoires van cashmier vullen de winkels gedurende de wintermaanden, maar slechts enkele mensen weten hoe deze worden gemaakt. Deze korte video onthult de schokkende behandeling van geiten in de wolindustrie.

Cashmier is het haar dat van de zachte buiken van cashmiergeiten wordt genomen, die met miljoenen tegelijk worden gehouden in China en Mongolië, die de markt voor dit “luxe” materiaal bepalen. De leefomstandigheden van de dieren zijn vaak vies en druk en ze kunnen worden onthoornd en worden gecastreerd zonder pijnbestrijding. Een boer gaf toe dat scheren “zeer stressvol” is voor hen en dat het hen beroofd van natuurlijke isolatie, wat hen vatbaar maakt voor ziekten en koude temperaturen.

En zij zijn niet de enigen die lijden door deze wrede industrie. Omdat de vraag naar cashmier is toegenomen, hebben fokkerijen enorm uitgebreid – in het territorium van bedreigde sneeuwluipaarden. Omdat hun wilde prooi verminderd is, hebben sommige grote katachtigen zich tot de jacht op de geiten gewend, wat vaak leidt tot de doding van luipaarden door de boeren.

Het goede nieuws is dat er genoeg zachte en knusse breisels zijn. U kunt honderden opties vinden die gemaakt zijn met bestanddelen uit planten of van synthetische stoffen, door verschillende designers en retailers.

Als u al items van cashmier in uw garderobe hebt, waarom doneert u deze dan niet aan een lokaal dierenasiel? Op die manier kan het op een goede manier worden gebruikt om dieren warm te houden terwijl ze wachten op een permanent thuis.

Help geiten dit leed bespaard te blijven

Haal mensen over om voor compassie te kiezen in plaats van cashmier door deze video te delen met uw vrienden en familie.