Gisterenavond in Amsterdam: Ingrid Newkirk was ‘Unstoppable’

Geplaatst op door PETA Nederland

PETA-supporters verzamelden zich in Amsterdam gisterenavond om naar PETA-oprichter Ingrid Newkirk te luisteren. In haar toespraak die tot denken aanzet, “Unstoppable”, inspireerde Ingrid diegenen die deze toespraak bijwoorden om de relatie van mensen met andere dieren te heroverwegen.

Miryanna van Reeden met PETA-oprichter Ingrid Newkirk

Miryanna van Reeden met PETA-oprichter Ingrid Newkirk

De speech zorgde voor gelach, inspireerde met verhalen van geredde dieren en schokte aanwezigen toen Ingrid benadrukte hoe belangrijk PETA’s werk voor dieren daadwerkelijk is. Ze legde uit:

Onze onthullingen geven ons de mogelijkheid om precies te laten zien wat er aan de hand is en dat niemand kan zeggen: “Ik had geen idee”. Maar het volledige plaatje is nog veel belangrijker. Wanneer we mensen de kop uit het zand laten halen moeten we hen uitdagen om te beslissen of ze voor dieren zijn of ertegen. Wens je wreedheid te steunen en zo ja, hoe kun je dit rechtvaardigen? Laten we met trots en wilskracht betogen voor een eind aan dit alles.

Redding verhalen van dieren, zoals het verhaal van Iris de chimpansee, waren vooral erg inspirerend.

En gasten hoorden veel voorbeelden van manieren waarop een  enkele person een verschil kan maken en hoe niemand weg zou moeten kijken wanneer ze worden geconfronteerd met wreedheid.

Na de toespraak kregen gasten, waaronder een aantal bekende gezichten, traktaties in de vorm van veganistische canapés en werd er gekletst over persoonlijke, inspirerende verhalen over dierenrechtenactivisme:

dsc_0107

dsc_0062-2

dsc_0109

Tijdens de avond werden ook twee special gasten geëerd. De Vegetarische Slager accepteerde PETA’s Award voor Meest Compassievolle Onderneming voor hun werk in het promoten van plantaardige snacks. Dankzij de Vegetarische Slager kunnen duizenden Nederlanders genieten van lekkere, veganistische snacks terwijl ze dieren van hun bord laten.

dsc_0071

Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager, winnaar van de Award voor Meest Meelevende Onderneming, met Ingrid Newkirk

En Sharon Dijksma, wie helaas niet zelf aanwezig kon zijn, won PETA’s Award voor Meest Meelevende Persoon voor haar inspanningen om wilde dieren in circussen te verbannen in Nederland. Samen met andere leiders in de politiek, waaronder Marianne Thieme, maakte zij de weg vrij voor een belangrijke verandering in ons land.

De avond was een herinnering aan het feit dat dieren op ons rekenen en dat we allemaal moeten werken om deze dierenrechtenbeweging ‘Unstoppable’ te maken. De makkelijkste manier om voor dieren op te komen is door ze simpelweg niet te eten en te dragen. Advies over hoe u hiermee kunt beginnen staat in PETA’s gratis veganistisch starterspakket dat u hier kunt downloaden: