GOED NIEUWS: Nederlands nertsenfokverbod blijft van kracht

Geplaatst op door PETA Nederland

Goed nieuws voor nertsen in Nederland! De Hoge Raad heeft aangekondigd dat het nertsenfokverbod zal worden behouden en dat fokkers hun deuren moeten sluiten voor 2024. Dit na aanhoudende vraag door nertsenfokkers die eisten dat het verbod werd geannuleerd.

Het nertsenfokverbod werd ingesteld in Januari 2013 en dicteert dat het illegaal is om dieren te fokken of te doden voor hun vacht vanwege onethische overwegingen. Voor bestaande fokkerijen betekent dit dat ze tot 2024 de tijd hebben om hun deuren te sluiten.

Nederland heeft ongeveer 160 bontfokkerijen, waar ongeveer vijf miljoen nertsen per jaar gedood worden. Op bontfokkerijen zitten dieren die normaal vrij rond kunnen lopen hun hele leven in een kleine, vieze kooien. Ze kunnen hun natuurlijke gedrag niet uiten en ze worden vaak gek van frustratie voordat ze vergast of geëlektrocuteerd worden. Er is geen rechtvaardiging voor het in stand houden van deze gewelddadige, bloederige industrie gezien het dieren dwingt tot een verschrikkelijk leven en een afschuwelijke dood, terwijl het ook nog ons land en water vervuilt.

Door de jaren heen hebben compassievolle mensen als u zich uitgesproken tegen de bontindustrie en dit is een overwinning voor alle meelevende Nederlanders zowel als voor de nertsen. Alstublieft, deel dit goede nieuws en kom in actie tegen bontfokkerijen in anderen landen, waar dieren nog steeds worden mishandeld voor bont: