Goed nieuws! Zwitserland kondigt aan de verkoop van op dieren geteste cosmetica te stoppen

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

Goed nieuws voor muizen, konijnen en cavia’s: Zwitserland wordt het volgende land dat de verkoop van wrede cosmetica beëindigt! Vorige week bevestigde Zwitserse autoriteiten dat ze, vergelijkbaar met het EU-verbod, het op de markt brengen van cosmetische producten zullen beperken of verbieden als afgewerkte producten of hun ingrediënten getest zijn op dieren.

Good-news_Swiss_vivisection

Er is geen excuus voor het pijnigen en doden van dieren omwille van make-up. Gelukkig worden dierproeven voor cosmetische producten en hun ingrediënten in landen over de hele wereld naar de geschiedenisboeken verbannen. In plaats van wrede tests hebben bedrijven nieuwe humane testmethoden ontwikkeld, om te verzekeren dat hun producten geen mens of dier schaden.

Maar, net als in de EU, hebben medelevende Zwitserse consumenten nog steeds een belangrijke ethische keuze te maken wanneer ze cosmetica kopen. Bedrijven kunnen dan wel voldoen aan het verbod op dierproeven voor cosmetica in Europa, maar tegelijkertijd kunnen ze in een andere afzetmarkt nog steeds producten verkopen die wel getest zijn op dieren. Door cosmetische producten te kopen die op de PETA US lijst staan, kunt u er zeker van zijn dat u alleen bedrijven steunt die geen producten testen op dieren, waar dan ook ter wereld en voor welke afzetmarkt dan ook.

We juichen Zwitserland toe dat ze deze medelevende stap voorwaarts hebben gemaakt, en nu moeten we ook stoppen met het testen van vaatwasmiddel, meubelwas, luchtverfrisser en wasmiddelen op dieren in wrede experimenten. Zwitserse autoriteiten weigeren zich toe te leggen op het verbieden van dierproeven voor huishoudelijke producten en volgen in plaats daarvan de EU. Onderneem nu actie en vraag EU-leiders om van Europa een wreedheid-vrije marktplaats voor huishoudelijke producten en hun ingrediënten te maken, en laten we ervoor zorgen dat Zwitserland zich hierbij aan sluit:

Kom in actie