Help de bloedige zeehondenslachting te stoppen

Geplaatst op door PETA Nederland

Vorig jaar keek de wereld met afschuw toe toen de Canadese regering de slachting van meer dan 300.000 zadelrobben toestond. Tijdens de jacht worden babyzeehonden beschoten of herhaaldelijk geknuppeld.

Zeehondenjagers slaan in op de dieren met knuppels en ‘hakapiks’ (knuppels met metalen haken aan het uiteinde) en sleuren de zeehonden – nog steeds bij bewustzijn – met bootshaken over de ijsschotsen.

Naar schatting wordt 42 procent van de diertjes levend gevild. Jagers gooien de dode en stervende zeehonden op een hoop en laten hun karkassen rotten op de ijsschotsen, omdat er geen markt is voor zeehondenvlees. Dierenartsen die de jacht hebben onderzocht, hebben ontdekt dat jagers regelmatig niet voldoen aan de Canadese standaard voor dierenwelzijn.

In Canada is het legaal om zeehondenjongen te doden als ze ongeveer 12 dagen oud zijn. Tijdens de jacht vorig jaar waren bijna alle gedode zeehonden jonger dan 3 maanden. Veel van hen hadden nog niet eens geleerd om te zwemmen of hun eerste vaste voedsel gegeten. Babyzeehonden zijn hulpeloos en kunnen met geen mogelijkheid ontsnappen aan de knuppels van de jagers.

De zeehondenjacht-sector beweert dat er meer zeehonden gedood worden omdat de vraag naar bont toeneemt. Iedereen die bont van een nerts, konijn, vos of ieder ander dier draagt verantwoordelijk voor de vraag naar bont, waardoor de Canadese zeehondenjagers ieder jaar meer zeehonden doodknuppelen.
Vertel iedereen die u kent over Canada’s wrede slachting van babyzeehonden en spoor hen aan contact op te nemen met de Canadese regering.

Help de slachting te stoppen. Schrijf een Engelstalige brief naar:

The Honourable Stephen Harper
Prime Minister of Canada
Office of the Prime Minister
80 Wellington Street
Ottawa K1A 0A2
Canada
[email protected]

[Voorbeeldbrief]

Dear Mr. Prime Minister,

I, the undersigned, hereby request that the Canadian government end the cruel seal hunt—the largest slaughter of marine mammals on the planet. Sealers bludgeon the seals with clubs, drag conscious seals across the ice floes with boat hooks, and toss dead and dying animals into heaps, leaving their carcasses to rot because there is no market for their meat. Please stop the cruel slaughter of baby seals and put a permanent end to this blight on Canada’s international reputation.

Sincerely,

[Je naam]

 

[Vertaling van bovenstaande voorbeeldbrief]

Beste Premier,

Ik, ondergetekende, verzoek de Canadese regering hierbij de wrede jacht op zeehonden te beëindigen. Het is de grootste slachting van zeezoogdieren ter wereld. Zeehondenjagers knuppelen de zeehonden met stokken, slepen zeehonden nog bij bewustzijn over de ijsschotsen met bootshaken en gooien de dode en stervende zeehonden op een hoop. Daar laten ze hun karkassen rotten, omdat er geen markt is voor hun vlees. Stopt u alstublieft de wrede slachting van babyzeehonden en zet een definitieve punt achter deze zeer schadelijke invloed op Canada’s internationale reputatie.

Hoogachtend,

[Je naam]