Help dieren door op Valentijnsdag ‘de grote vraag te stellen’ – en meer!

Geplaatst op door Debra Wolford

Misschien heb je ’s werelds meest romantische relatie en zit je met champagne bij het haardvuur, of ben je gelukkig vrijgezel en klaar om te daten. Hoe dan ook, liefde discrimineert niet en ons vermogen om het te geven en te ontvangen is grenzeloos. Neem daarom voordat je een fles bubbels openmaakt of naar rechts veegt op Tinder even de tijd om aan dieren te denken deze Valentijnsdag.

Hier zijn vijf eenvoudige manieren:

1. Stuur een liefdesbrief.

Onderschat de kracht van je woorden niet. Stuur ongeacht je relatiestatus een liefdesbrief … aan dieren. Ga vandaag nog van start door je ‘handtekening’ te zetten onder de campagnes in het Actiecentrum van PETA. Toon je liefde voor coyotes en ganzen door Canada Goose aan te sporen om te stoppen met de verkoop van bont en dons.

2. Bak naar hartenlust.

Snoepjes zijn alleen zoet als er niemand voor hoeft te lijden. Laat je collega’s (of de buren, de leraren van je kinderen, de leden van je boekenclub – je snapt het idee) kennis maken met vegan koekjes (Engels). Probeer voor een glutenvrije optie Pure Ella’s recept voor hartvormige zandkoekjes (Engels).

3. Stel de grote vraag.

Als je liefje nog steeds dieren eet, vertel hem of haar dan dat je je leven met hen wilt delen en stel de grote vraag: “Wil je vegan voor me worden?” Kijk of hij of zij de PETA vegan eed wil afleggen en wijs erop dat vegan de gezondste keuze is (en niet te vergeten goed voor dieren en de planeet). En, ahum, het is het vermelden waard dat vegans betere minnaars zijn.

4. Hoe houd ik van mijn hond? Laat me de manieren tellen.

Er gaat niets boven de liefde van honden – ze zijn vaak kwijlerig, meestal maf, en houden altijd onvoorwaardelijk van je. Als je gek bent op een harig familielid, deel dan waarom je hond je Valentijn is (Engels) en trakteer je pup op een langere wandeling of een extra lekker hapje.

5. Duik de keuken in.

Geniet thuis van een romantisch diner en kook een vegan feestmaal voor je liefje. Bekijk onze favoriete vegan recepten (Engels) en laat ruimte over voor de aardbeien met chocolade (Engels). Bij nader inzien kun je het hoofdgerecht misschien beter overslaan en direct voor die lekkernij gaan.

Dit zijn slechts een paar manieren om dieren te laten zien wat liefde is op Valentijnsdag, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om ze elke dag te helpen. Kijk hieronder voor meer ideeën:

Sluit je aan bij het Actienetwerk van PETA

Ben je al lid van het Actienetwerk van PETA?

Verspreid de waarheid over Canada Goose