Wat is het geheim van de ‘gelukkigste man op aarde’?

Geplaatst op door PETA Nederland

Boeddhistische monnik en welbekend auteur Matthieu Ricard is meer dan eens de “gelukkigste man ter wereld” genoemd en werkte samen met PETA om te onthullen waarom hij denkt dat veganist worden de sleutel tot langdurig geluk is.

Matthieu legt uit dat dieren een leven verdienen dat vrij is van leed en uitbuiting:

Ik ben enorm bezorgd over het lot van de 8 miljoen andere soorten waarmee we onze aarde delen, en die leed wensen te vermijden en hun levens willen leiden tot het eind, net als wij.

De vlees en visserij industrieën doden ieder jaar triljoenen dieren om de behoefte naar vlees te voorzien. Koeien, varkens, kippen en andere dieren worden vaak binnen vieze, zeer drukke schuren gehouden gedurende hun korte levens, voordat ze worden afgevoerd naar een slachthuis. De zuivelindustrie bezwangert koeien door middel van gedwongen inseminatie en nemen hun kinderen van hen af zodat de melk die voor kalfjes bedoeld is, door mensen kan worden geconsumeerd. Hierdoor lijden zowel moeders als kalfjes ontzettend. Daarnaast worden kippen in Nederlandse eier-industrie opgesloten in de kleinste leefomgeving – en zelfs “scharrel” kippen kunnen met duizenden tegelijk in schuren worden gepropt.

Matthieu licht ook de schokkende hoeveelheid graan toe dat aan boerderijdieren wordt gevoerd in plaats van aan hongerige mensen alsook het recente onderzoek van de World Health Organisation dat vaststelde dat het eten van vlees slecht is voor onze gezondheid.

Als je probeert veganistisch te eten, zal je een betekenisvolle, positieve verandering maken voor dieren, de planeet en je eigen gezondheid. Zoals Matthieu zegt: “Echt geluk kan alleen ontstaan wanneer we vermijden anderen pijn te doen, dus word alstublieft veganist zoals ik. U kunt inspiratie halen uit PETA’s veganistische starterspakket en de recepten op de PETA-website.”