Het is vandaag de Internationale dag van de dierenrechten! Zo kun je helpen …

Geplaatst op door Debra Wolford

Vandaag is het de Internationale dag van de dierenrechten, de dag waarop mensen die opkomen voor dieren zich verenigen om de miljarden dieren te herdenken die elk jaar worden veroordeeld tot opzettelijke wreedheid en de dood.

Duizenden mensen over de hele wereld ondernemen actie om anderen ervan te overtuigen dat alle voelende wezens het verdienen om vriendelijk en met respect behandeld te worden – in de wetenschap dat dieren niet van ons zijn om op te experimenteren, te eten, te dragen, te gebruiken voor amusement of te mishandelen op welke manier dan ook.

Doe jij met ons mee door vandaag deze acties voor dieren te ondernemen?

1. Vraag TUI om te stoppen met het ondersteunen van orkamishandeling

Bij SeaWorld worden orka’s in krappe betonnen bassins opgesloten en wordt hen de mogelijkheid ontzegd om lange afstanden te zwemmen met hun troep of ook maar iets te doen dat van nature en van belang voor hen is. Het wordt tijd dat de reisorganisatie TUI in de voetsporen treedt van STA Travel en Thomas Cook en de banden verbreekt met het ‘pret’-park.

2. Verzoek Forever 21 dringend om te stoppen met wol

Nieuwe ooggetuigenonderzoeken hebben aangetoond dat schapen in Australië nog steeds aan de lopende band verminkt worden in de wolindustrie. Forever 21 verkoopt een uitgebreid assortiment wollen artikelen – en ondersteunt daarmee deze wrede industrie – en daar moet een einde aan komen.

3. Roep Farfetch op om te stoppen met de verkoop van angorawol van gemartelde konijnen

Farfetch heeft aangekondigd dat zijn wereldwijde online luxeplatform uiterlijk in 2020 bontvrij zal zijn, maar op de website staan nog altijd honderden artikelen gemaakt van de vacht van gekwelde angorakonijnen, die tot wel vier keer per jaar worden vastgebonden en levend worden geplukt of geschoren.

4. Help de ezels op Santorini

Stuur een dringend verzoek aan de burgemeester van Santorini en de Griekse minister van Toerisme en vraag hen om wrede ezeltochten op Santorini te beëindigen. De autoriteiten lijken een oogje toe te knijpen, negeren het leed van de ezels en muildieren, en tolereren stilzwijgend ogenschijnlijke schendingen van dierenwelzijnswetten. Deze wrede ‘traditie’ moet stoppen.

5. Steun een moratorium op dierproeven

Beleidsmakers herbeoordelen de wet die is bedoeld om dieren te beschermen die in experimenten worden gebruikt. Scroll daarom naar beneden om onze dringende brief te ondertekenen waarin de Europese Commissie en het Europees Parlement worden opgeroepen alle experimenten met dieren stop te zetten.

Meer manieren om te helpen

  • Of je nu deelneemt aan een protest, een petitie ondertekent of proefdiervrije cosmetica gebruikt, elke daad telt bij het helpen van dieren. Neem een kijkje bij onze adventskalender met nog eens 25 manieren om dieren dit feestseizoen te helpen!
  • Blijf op de hoogte van al onze dringende petities en help ons om grote overwinningen voor dieren te behalen door je vandaag aan te melden voor onze nieuwsbrief.
  • Het beste wat je kunt doen om dieren te helpen is hen niet opeten – vraag nu jouw gratis vegan startpakket aan.