Het werk van PETA US om dierproeven te beëindigen kan prestigieuze award winnen

Geplaatst op door PETA Nederland

Het is weer die tijd van het jaar, de tijd dat Lush, producent van wreedheidvrije cosmetica, zeepjes en lotions, begint met het selectieproces voor de winnaar van de prestigieuze Lush Prize.

Attention young researchers in North and South America: we’re awarding five $15,000USD grants to fight animal testing. Learn more and apply at www.lushprize.org. #lushprize

A photo posted by Lush Cosmetics (@lushcosmetics) on

Het bedrijf versnelt het werk van degenen die alternatieven voor dierproeven ontwikkelen door een jaarlijkse wedstrijd te houden die ontwikkelaars de kans geeft om tot £50,000 (ongeveer € 57.900) te winnen waarmee ze hun inspanningen voort kunnen zetten. Daarom zijn we verheugd aan te kunnen kondigen dat de Regulatory Testing Department (RTD) van PETA US op de kandidatenlijst staat voor de Lush Lobbying Prize 2016 voor hun werk met gemeenteambtenaren om dieren die gebruikt worden in pesticide experimenten te vervangen.

LUSH

Werken om wrede, nutteloze experimenten op dieren te stoppen

Eerder dit jaar zorgde de inspanningen van RTD ervoor dat Canada stopte met een test waarvoor honden een jaar lang vergiftigd zouden worden met pesticides. Dit werk borduurt voort op voorgaande succesvolle RTD-acties die resulteerde in de beëindiging van de jaar-lange test in de VS en de EU. En hier laten ze het niet bij: PETA US wetenschappers zetten zich op dit moment in om een eind te maken aan deze tests in Zuid-Korea en Japan.

Een andere succesvolle PETA US interventie heeft ertoe geleid dat de Amerikaanse Environmental Protection Agency meer doet om het aantal dieren die worden gedood in pijnlijke tests terug te dringen, inclusief de proeven waarbij giftige stoffen op ogen en huid worden aangebracht.

PETA US werkt ook met het agentschap samen om de testvoorwaarden voor pesticide proeven op een zelfde lijn te krijgen als die van andere landen, zodat data van niet-dierlijke tests in het ene land, ook in de VS gebruikt kunnen worden zonder dat daar extra dierproeven voor nodig zijn. Jarenlang is de acceptatie van niet-dierlijke testmethoden vertraagd door onenigheid tussen de regering en de industrie, maar de wetenschappers van PETA US waren succesvol in het doorbreken van deze blokkade en in het samenbrengen van beide partijen om deze kwesties te bespreken.

animal-1238238_640

Het werk van RTD zal duizenden dieren die gebruikt worden in pesticide proeven redden. Mocht RTD de Lush Prize winnen dit jaar, dan zijn ze in goed gezelschap. Tot de eerdere winnaars horen PETA India voor hun werk met Indiase beleidsmedewerkers betreffende een verbod op proeven voor cosmetica, de Laboratory Investigations Department van PETA US voor hun in het oog springende campagnes tegen organisaties die op dieren testen en het PETA Internationaal Science Consortium voor hun intensieve benaderingen om bedrijven en beleidsmedewerkers van informatie en training in niet-dierlijke testmethoden te voorzien.

Wat u kunt doen

U hoeft geen wetenschapper te zijn om te voorkomen dat dieren lijden in experimenten! Kom in actie door informatie over wrede dierproeven met uw vrienden en familie te delen.