Honderdduizenden verzoeken Europa om koploper te worden in diervrije wetenschap

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

Met de formele evaluatie van REACH, die zal worden uitgevoerd door de Europese Commissie en plaats moeten vinden voor oktober 2017, verzoeken meelevende inwoners dat Europa ’s werelds koploper wordt in vooruitstrevende, innovatieve wetenschap door wrede dierproeven te stoppen en baanbrekende diervrije proefmethoden door te voeren.

De Registratie, Evaluatie, Autorisatie en Restrictie van Chemicaliën (REACH) wetgeving is het grootste dierproefprogramma in de wereld. Naar aanleiding van de meest recente rapporten schat PETA dat er tot 2016 meer dan 1 miljoen dieren zijn gebruikt in experimenten om aan haar eisen te voldoen.

Het programma wordt op dit moment geëvalueerd en supporters van PETA en haar internationale zusterorganisaties ringen aan op verandering. In een open brief aan de Europese Commissie en het Europees Chemicaliën Agentschap, dat door duizenden ondertekend werd, staat het volgende:

Stop alstublieft met het vereisen van dierproeven voor chemische stoffen. Zolang REACH afhankelijk blijft van dierproeven zal het doel om veilig gebruik te maken van chemicaliën zal nooit worden voldaan.

REACH zorgt ervoor dat Europa – eens beschouwd als ’s werelds koploper op het gebied van dierenbescherming – zich, voor nu, heeft vastgelegd op onbetrouwbare en wrede testmethoden die zorgdragen voor het lijden en op pijnlijke wijze sterven van ontelbaar veel dieren. 

Wij moedigen u aan om de formele REACH-evaluatie aan te grijpen als een kans voor Europa om ’s werelds koploper te worden op het gebied van vooruitstrevende en innovatieve wetenschap door deze wrede experimenten te beëindigen en baanbrekende onderzoeksmethoden die geen dieren mishandelen door te voeren.

Schrijf je in voor PETA’s e-news en ontvang het laatste nieuws met betrekking tot PETA’s vooruitgang in het overhalen van de Europese Commissie om deze vooruitdenkende en meelevende stap te nemen.