‘Ik ben iemand, geen stuk vlees’ op reclameborden in Epe na mishandeling in slachthuis

Geplaatst op door PETA Nederland

Recente undercoverbeelden van Varkens in Nood onthulden schokkende mishandeling van koeien en varkens in slachthuis Gosschalk in Epe, waar dieren barbaars werden geschopt en geslagen voordat ze werden gedood.

Als reactie daarop heeft PETA in het dorp reclameborden geplaatst met daarop koeien en varkens met de boodschap: “Ik ben geen stuk vlees. Ik ben iemand. Eet me niet. Zie het individu. Word vegan.” De posters zijn bedoeld om consumenten te inspireren om stelling te nemen tegen dergelijke dierenmishandeling door over te stappen op vegan maaltijden.

 

Elk varken en elke koe die een angstaanjagende, pijnlijke dood in het slachthuis stierf, was een individu dat angst en pijn voelde. PETA’s posters dringen er bij iedereen op aan om vandaag te helpen het leed in slachthuizen te stoppen door alle dieren van hun bord te laten.

Vegan eten bespaart gevoelige dieren dagelijks leed en een angstaanjagende dood in de hedendaagse vlees- en zuivelindustrie, waar koeien een groot deel van hun leven binnen moeten doorbrengen en vaak een pijnlijke, angstaanjagende dood sterven als gevolg van onjuiste verdoving. Varkens worden normaliter opgesloten in kale, betonnen hokken en de staarten van biggen worden vaak afgesneden zonder enige pijnverlichting.

Behalve dat ze dieren een leven van ellende besparen, hebben vegans minder kans op kanker, zwaarlijvigheid en diabetes dan vleeseters. Ze hebben ook een lagere ecologische voetafdruk. Daarom omarmen duizenden Nederlanders nu al plantaardige maaltijden – en PETA biedt een gratis vegan startpakket aan voor degenen die de overstap willen maken. Bestel de jouwe vandaag nog!