‘Ik ben iemand, niet iets. Kies deze vastentijd voor vegan’, verkondigt nieuw reclamebord van PETA vlakbij Vaticaanstad

Geplaatst op door Debra Wolford

Net op tijd voor de vastentijd heeft PETA UK in de buurt van Vaticaanstad, Rome, een nieuw reclamebord geplaatst om voorbijgangers aan te moedigen hun medeleven te tonen en dieren te beschermen door veertig dagen lang een vegan levensstijl uit te proberen.

Op het reclamebord staat een afbeelding van een varken naast de slogan ‘Ik ben iemand, niet iets. Kies deze vastentijd voor vegan’, waardoor mensen het individu achter het vlees op hun bord zien.

Francesca Mazzara

Net als honden, katten en mensen zijn varkens, koeien, schapen, kippen en vissen intelligente, gevoelige dieren die pijn voelen.

Er gaat onnoemelijk veel leed gepaard met de vlees-, zuivel- en eierindustrieën: dieren die voor voedsel worden gefokt leiden meestal een kort, ellendig leven onder zeer onnatuurlijk omstandigheden voordat hun keel wordt doorgesneden in het slachthuis.

Vegan worden, en daarmee weigeren om het slachten van dieren te ondersteunen, gaat hand in hand met de christelijke waarden van mededogen en respect voor iedereen.

Daarnaast is de consumptie van vlees en andere levensmiddelen van dierlijke oorsprong ook in verband gebracht met een verhoogd risico op hartziekten, beroertes, obesitas, diabetes en sommige vormen van kanker.

Als je diervriendelijk eet, help je dus om de levens van dieren te redden, je gezondheid te verbeteren en ook om klimaatverandering af te remmen – en zul je een zuiver geweten hebben.

 

Help jij deze vastentijd dieren?

 

Leg de vegan eed af