Ik ben Paul McCartney en ik ben vegetariër

Geplaatst op door PETA Nederland

Paul heeft altijd aangegeven dat medeleven met dieren één van de belangrijkste redenen voor hem was om vegetariër te worden. Hij zegt het volgende in de advertentie: “Vele jaren geleden was ik aan het vissen en terwijl ik de arme vis binnenhaalde, realiseerde ik me: “Ik ben hem aan het doodmaken en dat alleen maar voor een ogenblikje plezier”. En op dat moment werd het me duidelijk. Ik realiseerde me, terwijl ik zag hoe hij naar lucht hapte, dat zijn leven net zo belangrijk is voor hem, als mijn leven dat is voor mij”.

paul_mccartney_veg_ad-full

Sir Paul McCartney is goed bekend met dierenrechten. Van zijn inspanningen om dierproeven te stoppen tot het verwerpen van bont, omvat zijn samenwerking met alle PETA-kantoren in de wereld nu enkele decennia en daarom weten we dat hij bij uitstek de juiste persoon is om onze nieuwe reeks vegetarische aanbevelingen te lanceren.

Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om vegetariër te worden, zoals voor je gezondheid, om mee te helpen honger uit de wereld te verdrijven en voor het milieu. Zoals Paul aangeeft: “Het enige wat je hoeft te doen om de aarde te redden, is te stoppen met het eten van vlees. Dat is het allerbelangrijkste wat jij kunt doen. Het is verbijsterend als je erover nadenkt. Vegetarisme heeft effect op heel veel dingen tegelijk: het milieu, hongersnood en wreedheid”.

Wilt u in de voetsporen treden van Paul McCartney en dieren helpen? Leg dan vandaag nog de Veggie Eed af!