IKEA kondigt nieuwe vegan hotdog aan, en wij zijn er klaar voor

Geplaatst op door Debra Wolford

Van winkelen bij IKEA kun je flinke trek krijgen, maar op dat vlak is er goed nieuws. ’s Wereld’s meest beroemde meubelketen voegt een vegan hotdog toe aan het menu, en de naam van de nieuwe snack past bij de minimalistische ontwerpen van het bedrijf: : ‘The Veggie Dog’.

IKEA heeft de tijd genomen om het recept te testen en te verbeteren, en toen het bedrijf eindelijk op Instagram aankondigde dat het de vegan ‘dog’ zou introduceren, brak het internet bijna van de blije, positieve reacties van de voorstanders van het idee.

A post shared by IKEA Food Services AB (@ikeafoodservices) on

Meer bedrijven dan ooit tevoren realiseren zich dat het eten van de toekomst vegan is. IKEA’s eerste vegan optie was de heerlijke vegaballetjes, en andere ketens – waaronder Albert Heijn, Starbucks, Taco Bell en Bagels & Beans – hebben ook gerechten zonder vlees, ei, of zuivel toegevoegd.

De vegadog wordt momenteel in Zweden getest en zal in augustus 2018 in alle Europese vestigingen beschikbaar zijn – en in 2019 wereldwijd. Terwijl je wacht tot deze hotdogs bij de IKEA bij jou in de buurt verkrijgbaar zijn, zijn hier een aantal verrassende recepten voor huisgemaakte vegan hotdogs.

A post shared by IKEA Food Services AB (@ikeafoodservices) on

Als je weleens hebt gelezen over de manier waarop hotdogs gemaakt worden, weet je dat het net een horrorfilm is. Varkens, van nature nette dieren, worden op veehouderijen gedwongen om in hun eigen uitwerpselen te leven. Door extreem volle stallen, slechte ventilatie, en vuile omstandigheden komen ziekten regelmatig voor. Als biggetjes worden geboren worden ze bij hun moeder weggehaald en wordt hun alles wat natuurlijk en belangrijk voor ze is ontzegd. Na korte tijd worden ze naar slachthuizen vervoerd – vaak een reis van honderden kilometers in extreme weersomstandigheden.

Denk je erover na om diervriendelijker te gaan eten? Vraag ons gratis veganistisch starterspakket aan voor tips en informatie om je te helpen vegan te worden: