P!nk roept op om wol uit Australië te boycotten

Geplaatst op door PETA Nederland

De openhartige rockster en dierenrechtenactiviste P!nk mijd al lange tijd bont en kiest alternatieven voor leer. Zij heeft zich nu bij PETA’s campagne aangesloten om de afschuwelijke wreedheden in de wolindustrie bloot te stellen. Momenteel treedt zij met jubelende recensies op door heel Europa en bereidt zij zich voor op haar aankomende tournee met Justin Timberlake. P!nk nam in haar drukke schema de tijd om op te treden in onze video, waarin de bizarre gruwelijkheden achter de massale Australische handel van Merinoschapen worden blootgesteld. P!nk verklaart: “De wolhandel gebruikt zulke sadistische methodes, dat je overweegt je klerenkast van alle dierlijke producten te ontdoen.”

In de schokkende video toont P!nk de kijkers hoe de schapen in de Australische wolindustrie lijden. Jaarlijks worden miljoenen lammetjes verminkt omdat – zonder enige verdoving – hele stukken vel en vlees rondom hun staart worden weggesneden, ook al zijn er humane alternatieven. Deze praktijk staat ook wel bekend als “mulesing”.

P!nk beschrijft ook de behandeling van schapen die, omdat zij niet meer genoeg wol produceren, mijlenver in overvolle schepen worden getransporteerd in de zinderende hitte en de vrieskou. Hun kelen worden in smerige, openluchtmarkten doorgesneden terwijl zij nog volledig bij bewustzijn zijn.