Introducing Joss Stone: Zangeres, songwriter, artiest, vegetariër

Geplaatst op door PETA Nederland

Toen Joss Stone enkele jaren geleden de muziekwereld binnenstormde, overweldigde ze iedereen met haar krachtige, warme stem. Een stem waarover critici hebben gezegd “can sting like aged bourbon, or melt like strap molasses”. Joss zingt krachtiger dan ieder ander van haar generatie, heeft miljoenen albums verkocht en heeft wereldwijd fans van alle leeftijden vergaard. Nu laat PETA de wereld, in overeenstemming met het thema van haar nieuwe album Introducing Joss Stone, een kant van Joss zien die velen van haar fans misschien niet kennen: haar vegetarische kant.

Joss Stone

Joss heeft nog nooit in haar leven een dier gegeten en als kind zong ze vaak “Amazing Grace” voor de koeien in het weiland. Joss zegt: “Ik ben een zangeres, een songwriter, een artiest en een persoon die alle vormen, gedaantes, kleuren en soorten accepteert”. Ze voegt daar aan toe: “Ik ben als vegetariër geboren. Ik wilde graag aan deze advertentie meedoen, omdat ik van mening ben dat het niet nodig is om een ander levend wezen pijn te doen. Er zijn zoveel andere dingen die we kunnen eten. Ik heb nog nooit in mijn leven vlees gegeten en ik ben 1.78 meter lang en niet bepaald aan het wegkwijnen. Een wijze man heeft ooit gezegd: ‘Dieren zijn mijn vrienden en het ligt niet in mijn aard om mijn vrienden op te eten’. En zo denk ik er ook over”.

Het is wijs van Joss om kippen als haar vrienden te zien. Veel mensen zijn zich er niet van bewust hoe slim kippen zijn! Ze zijn nieuwsgierige, interessante dieren die even intelligent zijn als zoogdieren, waaronder katten, honden en zelfs primaten. Maar toch worden in Nederland ieder jaar meer dan 400 miljoen kippen gefokt en gedood voor hun vlees. Dus doe hetzelfde als Joss en wordt vegetariër.