Jamelia bloot in anti-bont reclame van PETA

Geplaatst op door PETA Nederland

Valentijnsdag 2007 is helemaal gewijd aan de liefde voor de internationale R&B-sensatie Jamelia. Iedereen valt voor haar nieuwste album Walk With Me – ze is zelfs genomineerd voor “de Beste Britse Solo Zangeres” bij de komende Brit Awards. En de zwoele zangeres houdt zoveel van dieren, dat ze een gewaagde anti-bont reclame durfde te lanceren tijdens de London Fashion Week dit jaar.

Jamelia PSA

Jamelia is al lang een tegenstandster van bont en heeft onlangs in samenwerking met PETA naakt geposeerd voor een nieuwe anti-bont advertentie. De foto’s werden geschoten door de beroemde fotografe en dierenvriend Mary McCartney.

In het verleden heeft PETA ook al geprotesteerd tegen Fashion Week pelshandel door de catwalk te bestormen, maar tijdens de Fashion Week in september heeft PETA de aandacht getrokken met een advertentie met foto’s van Sadie Frost, Sadie Frost, de Frost French modeontwerpster, gemaakt door rockmuzikant Bryan Adams. Deze keer steelt PETA weer de show met een sexy, opvallende advertentie waarin een provocerende Jamelia naakt poseert met een konijn (die de miljoenen dieren vertegenwoordigd die jaarlijks voor hun bont gedood worden) met de slogan: “Voel je goed in je eigen vel en laat de dieren hun vel houden”.

Er is niets prachtigs aan het doden van dieren omwille van hun vacht. Dieren die worden gevangen om hun bont worden gewurgd, geslagen, doodgedrukt of verdronken. Dieren die op bontfarms worden gehouden, brengen hun hele leven door in kleine, vuile kooien en worden gedood door verstikking, het breken van hun nek, vergiftiging of genitale electrocutie. Soms raken de dieren alleen verdoofd door deze methoden en worden ze wakker tijdens het villen.

“Ik draag geen bont omdat ik voel dat dat op een inhumane, kwalijke manier verkregen is en ik het daar totaal niet mee eens ben”, legt Jamelia uit. “Ik vind het echt walgelijk.” Bovendien voegt ze toe “… ik houd van mode, maar ik geloof dat wreedheid met dieren nooit in de mode zal zijn”. Mary, die ook de beroemde anti-bont advertenties van Sophie Ellis Bextor en Tommy Lee geschoten heeft, zegt: “Ik heb nooit aan dieren gedacht als iets dat ik kan dragen of kan eten. Voor mij zijn zij gewoon andere levende wezens op deze planeet en … ik kies er gewoon voor om ze geen kwaad te doen in mijn dagelijks leven, als dat even kan.”