Jane Birkin negeert wreedheid naar struisvogels, maar kan ze dit ook negeren?

Geplaatst op door PETA Nederland

Ondanks dat ze vernomen heeft dat struisvogels worden geëlektrocuteerd, geslagen, gedood en gevild in haar naam – de Birkin tas – heeft Jane Birkin zich tot op heden nog niet uitgesproken tegen deze wreedheid. Nu, in een nieuwe parodie video, richt PETA Frankrijk zich tot de zangeres uit de Jaren 70 om Hermès te vertellen het wrede struisvogelleer te dumpen.

De eerste exposé van PETA VS van de struisvogelslachtindustrie liet de wereld zien hoe jonge struisvogels in kale en vieze voederplaatsen worden gehouden tot ze worden getransporteerd naar slachthuizen. Daar worden de vogels – wanneer ze slechts een jaar oud zijn – ondersteboven gekeerd in een verdovingsmachine. Daarna wordt hun keel doorgesneden en worden hun veren geplukt, wat de bobbelige textuur of het “kippenvel” creëert dat gebruikt wordt voor Birkin tassen.

PETA Frankrijk heeft de video naar Jane gestuurd in de hoop dat het haar zal inspireren zich in de dieren te verplaatsen die worden gedood voor de tassen die haar naam dragen. De video in navolging van talrijke oproepen door PETA UK die haar verzochten om de wreedheid van de exotische huiden-industrie te veroordelen.

Ostrich-in-Restraint-Device-for-Plucking-

Iedere tas van struisvogelhuid met de naam Birkin betekent dat een gevoelige jonge struisvogel een verschrikkelijk leven heeft gehad en een beangstigende dood. Jane zou deze kans moeten grijpen om zich niet langer te laten associëren met Hermès voordat haar naam synoniem wordt met wreedheid naar dieren, zoals Cruella de Vil.

U kunt helpen

Bekijk en deel de video die is opgenomen in ’s werelds grootste struisvogelslachtbedrijf. Steun ons daarna in het onder druk zetten van “luxe” modehuizen om deze te laten stoppen struisvogel- en andere exotische huiden te gebruiken.