‘Gehavend’ en ‘bebloed’: Joanna Krupa vertelt de naakte waarheid over wol

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

Waarom dit ‘gehavende’ en ‘bebloede’ supermodel geen wol meer draagt

De nieuwste campagne van supermodel Joanna Krupa richt de aandacht op schapen die getrapt, geslagen en gedood worden voor truien, sjaals en jassen. Gekleed in niets anders dan met special-effects gecreëerde make-up, waardoor ze een ‘gehavende’ en ‘bebloede’ indruk maakt, grijpt ze de gelegenheid zich te tonen als het bebloede lichaam van een gewelddadig geschoren schaap, om zo de naakte waarheid over wol te benadrukken.

Joanna Krupa WoolDUTCH72

Joanna legt uit waarom ze de advertentie wilde maken:

Als wij mensen mishandeld en geslagen worden, kunnen we om hulp vragen. We kunnen de politie bellen of een familielid of vriend benaderen met de vraag “alsjeblieft help me”. Schapen die geslagen en mishandeld worden voor wol hebben ook iemand nodig die het voor ze opneemt. Mijn PETA advertentie is misschien schokkend om naar te kijken, maar ik hoop dat het een eyeopener is voor mensen en dat het ze aanmoedigt om te kiezen voor vriendelijke, wol-vrije mode.

Afgelopen twee jaar heeft PETA vijf onthullingen gepubliceerd die opgenomen zijn bij 37 wolindustrie faciliteiten op drie continenten, die tonen dat schapen verminkt, mishandeld en levend gevild worden – zelfs voor ‘verantwoord verkregen’ wol van zogenaamde ‘duurzame’ fokkerijen. Sommige schapen sterven zelfs door het misbruik, zoals gebeurde bij een schaap van wie de nek werd omgedraaid door een schaapsscheerder die toegaf, “ik word kwaad”.

In een video-interview met PETA US, onthult Joanna wat haar deed besluiten om wol-vrij te gaan: Het onderzoek van PETA US over de internationale wolindustrie.

Het is gemakkelijk om afstand te nemen van deze wrede en bloedige industrie. Er zijn genoeg duurzame, stijlvolle en warme stoffen beschikbaar die niet gemaakt zijn van wol. Red een schaap – koop geen wol.

 

Beloof nooit wol te kopen