John Galliano wordt als nieuwste grote ontwerper bontvrij

Geplaatst op door Debra Wolford

John Galliano – lange tijd doelwit van PETA – kondigt in de editie van Elle France van deze week aan dat hij geen bont meer zal gebruiken in zijn ontwerpen. In het artikel, getiteld ‘Een duo tegen bont’, wordt onthuld dat een toevallige ontmoeting met Dan Mathews, vp van PETA US, de ontwerper ertoe aanzette bont te dumpen en vegetariër te worden.

©StarMaxInc.com

“Ik zwom in Saint-Tropez in de zee met Penélope Cruz, en toen kwam Dans gezicht opeens uit het water tevoorschijn. Het was net als in Jaws – heel angstaanjagend! Ik was bekend met het werk van PETA, ik had respect voor ze, maar hun reputatie ging ze vooruit,” aldus Galliano, die een verouderd verlangen naar losbandigheid aanhaalt als de allure van bont. “Je kunt zonder bont ook gedurfd en leuk zijn! Kom met ons feesten, en we laten het je zien!”

De twee werden vrienden en kwamen in Parijs bijeen om de nieuwste materialen ter vervanging van dierenhuiden te onderzoeken, zoals kurk. Galliano noemt ook zijn hond, Gipsy, als invloed. “Hij maakt deel uit van de therapie waarmee ik in Arizona ben begonnen. Het idee is om voor iemand anders te zorgen, om uit mijn egocentrisme te komen: mijn leven is meer in balans. Ik ben eigenlijk vegetariër geworden om beter in vorm te komen. Ik sport, ik zorg goed voor mezelf en ik ben nog nooit zo scherp geweest. De energie die de lagere hoeveelheid gifstoffen in mijn lichaam me oplevert is buitengewoon. De druk in de mode-industrie is onveranderd, maar nu weet ik hoe ik een stap terug kan doen om te mediteren, en mijn leven is van zwart naar wit gegaan!”

Het zeldzame, openhartig interview met het onwaarschijnlijke tweetal vond vorige maand plaats in de studio van Galliano in Parijs, waar hij ontwerpt voor Maison Margiela, een luxemerk wiens winst met 30 procent is gestegen sinds Galliano in 2015 het roer overnam, volgens de Wikipedia-pagina van het bedrijf.

Galliano is de vijfde grote ontwerper die deze winder heeft besloten om bont de rug toe te keren – evenals Gucci, Versace, Donna Karan en Michael Kors, die zijn beslissing in december aankondigde, direct na een ontmoeting met Mathews. “De modewereld is eindelijk aan het veranderen,” zegt Mathews. “Steeds meer ontwerpers tonen aan dat je nog creatiever kunt zijn zonder dat je dieren hoeft te schaden.”

Roep Dolce & Gabbana op om deel te nemen aan de beweging

Er is niets warms of gezelligs aan de mishandeling die in elk bontartikel is gestikt. Als je het daarmee eens bent, sluit je dan aan bij PETA en John Galliano en verzet je tegen het lijden dat deze wrede industrie veroorzaakt. Klik hier om de bontvrije eed af te leggen [link] en klik op de onderstaande knop om de CEO van Dolce & Gabbana te schrijven en het bedrijf te verzoeken vandaag nog te stoppen met de verkoop van bont: