Iedere maaltijd heeft een verleden: je kerstkalkoen in z’n achteruit

Geplaatst op door PETA Nederland

Net als in andere landen worden in Nederland traditioneel kalkoenen gegeten gedurende de feestdagen en voor kerstdiners. Echter, net als in andere landen hebben deze kalkoenen een verschrikkelijk leven op een intensieve houderij gekend, in drukke schuren met duizenden andere vogels, enkel om na weken van ellende te worden geslacht.

Bekijk de video die je aan het denken zet:

Kalkoenen zijn slimme, gevoelige dieren die bekend staat om het meekakelen met muziek en ze houden ervan om te worden geaaid. In de natuur blijven baby’s tot 5 maanden bij hun moeders, en ze eten maaltijden samen als een gezin, net als mensen doen met kerst. Maar in de slachthuizen van vandaag worden kalkoenen die volledig bij bewustzijn zijn aan kettingen ondersteboven gehangen en worden hun hoofden door een elektrisch geladen bad gesleurd, die stroomstoten door hun lichaam zendt wat spasmes, verbranding en breuken als gevolg heeft. Veel vogels zijn nog bij bewustzijn als hun keel wordt doorgesneden en ze worden ondergedompeld in kokend water om hen van hun veren te ontdoen.

kalkoen kerst vegan

Alstublieft, laat alle dieren van het bord deze feestdagen en kies meelevende, veganistische opties. Dat is toch de ware kerstgedachte?

Voor meer informatie over veganistisch leven, recepten en tips om de overgang te maken, download dan alstublieft het gratis veganistisch starterspakket hieronder! Vrolijk kerstfeest!