Kuikens verpletterd, verdronken en verbrand door ei- en kippenbedrijven in India

Geplaatst op door PETA Nederland

Waarschuwing: U heeft misschien nog nooit dergelijke wreedheden aanschouwd. Een PETA India exposé heeft onthuld dat medewerkers van broedfaciliteiten en boerderijen kuikens doden door hen zomaar in vuilnisbakken, vuur, vijvers en versnipperaars te gooien.

Van februari tot april 2015 bezocht een ooggetuige van Anonymous for Animal Rights broedfaciliteiten en boerderijen in India waar kippen worden gefokt voor vlees en eieren. De resulterende video, vrijgegeven door PETA India, legt vast dat het zowel begin en het eind van het leven van een kuiken gevuld is met leed en pijn.

In delen van de meest bedroevende beelden worden kuikens die ziek, misvormd, “lage klasse” of mannelijk zijn – waardeloos in de ei-industrie – weggedaan op verschrikkelijke manieren, inclusief verdrinking, verbranding, verplettering, verstikking en vermaling. Lees alle details op PETAIndia.com.

kuikens in ton peta india

U kunt kuikens helpen

Dit onderzoek laat zien dat grote Indiase ei- en kippenbedrijven regelmatig kuikens verwonden en doden – maar hoe zit dit in Nederland? Omdat mannelijke kuikens in de ei-industrie geen eieren kunnen leggen en niet gefokt zijn als vleeskip, worden ze als waardeloos gezien door zowel de vlees als ei producenten en worden ze letterlijk weggegooid. Soortgelijk aan de situatie in India, gaan ze een verschrikkelijke dood tegemoet: Ze worden vergast of in een hakselaar gegooid – terwijl ze nog leven.

Het is gemakkelijk om in actie te komen tegen de verschrikkelijke wreedheid in de ei-industrie – stop met het eten van eieren! Het is het meest aardige wat u voor kippen kunt doen, en het is ook nog eens goed voor uw gezondheid. Er zijn genoeg vervangers: Probeer een lekkere ‘roer-tofu’ als ontbijt in plaats van roerei, en gebruik in uw cakes en koekjes bananen en appelmoes als vervanger.

Laat zien dat u serieus bent in het helpen van kippen door veganist te worden – en vertel uw vrienden erover om hen over te halen uw voorbeeld te volgen.