Lam ontvlucht slachthuis en bewijst dat niemand gedood wil worden voor voedsel

Geplaatst op door PETA Nederland

Een jong, weerloos lam werd gefilmd terwijl hij rennend voor zijn leven door de straten van Chicago snelde nadat hij ontsnapt was uit het plaatselijke slachthuis.

Nieuwsberichten geven aan dat het incident ongeveer 10 minuten duurde. In de video is een bebaarde man te zien, waarschijnlijk een medewerker van het slachthuis, die het bange lam achterna zit.

Nadat het lam in het nauw gedreven wordt en wordt gevangen, hoor je een man lachen en het wrede commentaar leveren dat hij “lamsbout wordt”. Dezelfde man wordt gehoord, zeggend dat “ik ook zou rennen” en “ah, arme jongen” terwijl het lam in een pickup truck wordt gesmeten.

Iedere keer als we dieren in het nieuws zien die proberen te ontsnappen uit slachthuizen en rennen voor hun leven door drukke straten terwijl ze auto’s en hun lot ontwijken, hopen we dat ze hierin slagen. We kunnen ons enkel indenken hoe bang dit lam was, zwervend door regen en beschutting zoekend in een vreemde, betonnen omgeving. Wanneer het niet lukt te ontsnappen weten we allemaal wat de uitkomst zal zijn.

En zij ook. Als slachthuizen geen verschrikkelijk enge omgevingen zouden zijn, waarom riskeren dieren dan hun leven om te ontsnappen? Waarom zouden ze in paniek raken wanneer ze naar de slachtvloer gebracht worden?

Op intensieve veehouderijen worden dieren met duizenden tegelijk in vieze, raamloze schuren geduwd, in draadstalenkooien opgesloten of in metalen kratten. Ze zullen nooit hun moeder kennen, in de modder wroeten, een nest bouwen, of ook maar iets doen wat natuurlijk en belangrijk voor hen is. Ze zullen hun leven in het donker voortzetten tot de dag dat ze geslacht worden.

Wat u kunt doen

Niemand wil doodgaan in een slachthuis. U kunt helpen een eind te maken aan deze gruweldaden door veganist te worden. Download gratis ons veganistisch starterspakket voor tips en recepten die je helpen de overgang te maken naar een wreedheidvrije levensstijl.