Legendarische danseres Sylvie Guillem promoot vleesvrije maaltijden in PETA-video

Geplaatst op door PETA Nederland

De iconische balletdanseres legt uit hoe iemand een grote sprong kan maken in het nieuwe jaar door voor gezonde en meelevende veganistische maaltijden te kiezen.

De prachtig gefilmde video laat de gepensioneerde ballet-ster Sylvie Guillem zien – ook wel “de beste danseres van onze tijd” genoemd – waarin ze ontspannen uitlegt waarom zij blij is met haar keuze voor veganisme en hoe ze anderen wil inspireren hetzelfde te doen.

“Dieren voelen pijn, liefde en vreugde, net als mensen”, zegt ze. Maar in de intensieve vee-industrie voor vlees, zuivel en eieren wordt dieren alles ontzegd wat natuurlijk en belangrijk voor hen is. “Sommigen van hen voelen niet eens frisse lucht”, zegt ze. “Ze zullen nooit het licht zien.”

Een meelevende plantaardige levensstijl is de logische keuze voor mensen die zich zorgen maken over wreedheid jegens dieren, klimaatverandering of hun gezondheid. Veganistisch leven wordt steeds populairder en als resultaat komen er ook steeds meer wreedheidvrije opties in restaurants, supermarkten en in de winkelstraten – en januari is een goede tijd om deze te gaan verkennen.

Zoals Guillem zegt in de video: “Een druppel water alleen kan vuur niet stoppen, maar een druppel water, en nog een, en nog een, dan heb je regen en de regen kan vuur stoppen.”

Of het voor dieren, uw gezondheid of de planeet is, sluit u aan bij Guillem en honderd duizenden anderen voor veganistische maaltijden te kiezen.