LUSH krijgt een schouderklopje!

Geplaatst op door PETA Nederland

Lush LogoLUSH Cosmetica’s schitterende en bruisende Badballen, sappige zepen gesneden uit het blok, romige Body Butters, Douche Jellies en cakevormige Luxueuze Bath Melts ruiken en zien er goed genoeg uit om op te eten. Geen wonder: alle LUSH producten worden met de hand gemaakt van ingrediënten die goed voor je zijn, zoals “vers biologisch fruit en groenten, de beste essentiële oliën en veilige synthetische stoffen”.

Maar de heerlijke producten van LUSH zijn eveneens speciaal om wat er niet in zit, namelijk dierlijke vetten en andere slechte dingen die je nooit op je lichaam zou willen smeren. Alle producten van LUSH zijn vegetarisch en bijna alle producten zijn veganistisch; deze zijn makkelijk aangegeven met een groene stip.

Lush SoapNog zoeter dan de Creamy Candy Bath Bubble Bar is het strikte beleid van het bedrijf tegen dierproeven. Niet alleen test LUSH al haar creaties op mensen – wie zou niet de nieuwste LUSH bruisballen willen testen? – het weigert eveneens ingrediënten te kopen van bedrijven die nog steeds gebruikmaken van dierenproeven.

Sinds de opening van de eerste LUSH winkel in 1995 op High Street in Poole, aan de zuidkust van Engeland, is LUSH uitgegroeid naar meer dan 370 winkels wereldwijd. De “jongste en meest verse producten in de geschiedenis van de cosmetica” worden met liefde gemaakt in fabrieken in Groot-Brittannië, Italië, Canada, Zuid-Amerika en Japan.

Badderende schoonheden wereldwijd zijn niet bij LUSH weg te slaan en dat geldt ook voor ons: PETA’s filiaal in de Verenigde Staten heeft onlangs een Trail-Blazer Award aan LUSH uitgereikt voor haar heerlijke cosmeticaproducten en haar strikt diervriendelijke beleid.

Voor meer informatie over LUSH, ga naar hun website LUSH.nl.

Steun PETA’s werk om wrede en achterhaalde dierproeven te stoppen.