Martina Navratilova bekritiseert ‘homoseksuele schapen’ experimenten

Geplaatst op door PETA Nederland

200-navratilovaStarmaxinc.com
Openlijk lesbische tennislegende Martina Navratilova is woedend dat de Oregon Health & Science University (OHSU) in de Verenigde Staten miljoenen van het belastinggeld besteedt aan de onethische hormonenveranderende experimenten op “homoseksuele schapen”, waarin geprobeerd wordt de seksuele voorkeuren van schapen te manipuleren naar heteroseksueel gedrag.

OHSU experimentator Charles Roselli drogeert foetussen van schapen om de sekshormonen in hun hersenen te veranderen en snijdt de hersenen van rammen open die hij “seksueel op mannen georiënteerd” (homoseksueel) noemt. Hij probeert op deze wijze de hormonale mechanismen achter homoseksuele neigingen te vinden, zodat deze vervolgens kunnen worden veranderd. De testresultaten, waarvan de experimentator heeft aangeven van plan te zijn mensen te gaan gebruiken, brengen de bedrieglijke boodschap over dat homoseksualiteit in mensen kan worden “genezen”.

Navratilova – die negen keer de Wimbledon Dames Enkelspel kampioenschappen heeft gewonnen en meer tennistitels op haar naam heeft dan ieder andere speler uit geschiedenis – schrijft in haar brief die ze naar de president van OHSU heeft gefaxt: “Hoe kan het dat, in het jaar 2006, een grote universiteit dergelijke homofobische en wrede experimenten kan toelaten? … In naam van de dieren die onnodig zullen sterven in deze experimenten en van de vele homo’s en lesbiennes die zwaar zijn beledigd door de sociale implicaties van deze testen, vraag ik u om onmiddellijk deze studies te beëindigen”.

Dit is niet alleen een zinloze slachtpartij van dieren en een ethisch onverantwoord experiment; het wordt ook op wetenschappelijke vlak door experts veroordeeld. Dr. Malgosia Cegielski, een klinisch psycholoog uit Portland, Verenigde Staten, noemt Roselli’s homoseksuele-schapen experiment “onnozel” en “angstaanjagend”. Ze zegt: “Ik zie geen enkel klinisch nut of voordeel voor de mensheid in wat hij aan het doen is … De genetische expressie en biologische verschillen op celniveau tussen [niet-menselijke] dieren en mensen is ontzettend groot. Conclusies trekken uit overeenkomsten tussen dierlijk gedrag [en] mensen is een lachertje”.

Lees de brief van Martina Navratilova die naar OHSU is gestuurd.

U kunt helpen!

Stuur alstublieft brieven en e-mails naar OHSU en vraag hen beleefd om onmiddellijk te stoppen met het zinloos gebruik en afslachten van dieren in deze experimenten, en in plaats daarvan het belastinggeld te besteden aan nuttig onderzoek dat geen gebruik maakt van dieren, of om een initiatief te subsidiëren ter bevordering van tolerantie en acceptatie van seksuele diversiteit.

Joseph Robertson Jr, M.D., MBA, President-Elect
Oregon Health & Science University
3181 S.W. Sam Jackson Park Rd.
Portland, OR 97239-3098
Verenigde Staten
[email protected]