Mishandeling op een Australische melkveehouderij

Geplaatst op door Debra Wolford

Elk slokje melk, plakje kaas en bolletje ijs betekent verschrikkelijk leed voor koeien.

Kalveren werden doodgeknuppeld met hamers, zieke en kreupele dieren werden dagenlang wegkwijnend achtergelaten zonder veterinaire behandeling en een levende koe werd aan de nek door de modder gesleurd na herhaalde mislukte pogingen om haar te doden met een schietmasker. Dit zijn slechts enkele van de vormen van mishandeling die een ooggetuige heeft vastgelegd op een melkveebedrijf in New South Wales, Australië, tussen juli en november 2016.

Een koe genaamd Tammy schreeuwde het uit van de pijn en angst toen werknemers een enorme mechanische ‘kalftrekker’ gebruikten om haar baby met geweld uit haar baarmoeder te halen.

Ze had geen enkele kans om aan de aanval te ontsnappen, omdat ze in bedwang werd gehouden door een metalen klem die stevig vastzat rond haar heupen. Het kalf stierf tijdens de geboorte en Tammy stierf enkele dagen later, nadat haar veterinaire zorg werd ontzegd.

Pasgeboren kalveren die het geboorteproces overleven, worden snel weggenomen van hun moeders, ruw behandeld, in vrachtwagens gegooid alsof ze zakken aardappelen zijn en vervolgens afgevoerd. Hun radeloze moeders schreeuwen om hen en rennen wanhopig achter de vrachtwagens aan.

Afranseling en schietmaskers

Kalveren die als ‘niet rendabel’ werden beschouwd, werden op wrede en pijnlijke manieren gedood.

Eén kalf werd zeven keer met een hamer op het hoofd geslagen voordat het dier uiteindelijk stierf. De slagen maakten een misselijkmakende hol geluid. Een werknemer zei laconiek: “Je kunt het telkens opnieuw en opnieuw slaan, makker.”

Ook zieke en gewonde koeien werden wreed gedood. Onervaren werknemers schoten een aantal koeien meerdere keren door het hoofd met schietmaskers. Eén koe bewoog nog steeds haar poten terwijl een tractor haar aan de nek door de modder sleepte.

De lijken van koeien werden simpelweg achtergelaten om te rotten of werden in kuilen gedumpt. Een koe die stierf tijdens de bevalling werd gedumpt met haar gedeeltelijk geboren kalf nog steeds in haar.

Jij kunt dit helpen stoppen!

Onderzoek na onderzoek heeft aangetoond dat wreedheid en leed het handelsmerk zijn van de zuivelindustrie – wereldwijd. Er is eenvoudigweg geen humane manier om melk te verkrijgen die bedoeld is voor kalveren. De beste manier om dit leed te stoppen, is door toe te zeggen vegan te worden en te genieten van de vele soorten zuivelvrije melk, kaas, boter, yoghurt, ijs en andere producten die overal in winkels verkrijgbaar zijn.